Κραυγή-αγωνίας-για-τα-τρόφιμα-στη-Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Κραυγή αγωνίας για τα τρόφιμα στη Γάζα

Κραυγή αγωνίας για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας και από τους οδηγούς των φορτηγών που έχουν κολλήσει στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα, προειδοποιώντας για τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες που θα είχε πιθανή αλλοίωση των τροφίμων που μεταφέρουν.   

Οι εργαζόμενοι έκρουσαν για μία ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου μετά το κλείσιμο τόσο του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο, όσο και του περάσματος Κερέμ Σαλόμ μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.

“Η βοήθεια που φτάνει (στη Γάζα) μέσω των συγκεκριμένων συνοριακών διαβάσεων είναι σαν σανίδα σωτηρίας για τους ανθρώπους εκεί”, δήλωσε ο Mohamed Rageh Mohamed, επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Misr El Kheir Foundation, συμπληρώνοντας: “Δεν υπάρχει τρόπος να ζήσουν ή να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι εκτός αν η βοήθεια συνεχίσει να φτάνει σε καθημερινή βάση”.

Όπως αναφέρουν με απλά λόγια και οι οδηγοί των οργανώσεων που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή, “μεταφέρουμε τρόφιμα και αυτά τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης και μπορεί να χαλάσουν. Δεν ξέρουμε πια σε τι κατάσταση βρίσκονται”.

Επισημαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που παραδίδεται στη Γάζα περνούσε μέσα από τις διαβάσεις της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ. 

Ενδεικτικά, τον Απρίλιο 1.276 φορτηγά εισήλθαν στην περιοχή μέσω της Ράφα και 4.395 φορτηγά εισήλθαν μέσω του Κερέμ Σαλόμ, σύμφωνα με την UNRWA, την παλαιστινιακή υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος της Ράφα αυτή την εβδομάδα και προετοιμάζονται για μια νέα επίθεση στη συνοριακή πόλη, όπου έχουν καταφύγει περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από τον πόλεμο.

Related posts

ΗΠΑ: Το πέρασμα της Ράφα έκλεισε για λόγους ασφαλείας

timesadmin

ΗΠΑ: Ο Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία

wp-needuser

ΗΠΑ: Το Τέξας παραμένει αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία του

timesadmin

Το ραμαζάνι ξεκινά χωρίς ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας

protothema.gr

Για τέταρτη φορά σε έναν χρόνο στην Τυνησία η Μελόνι

wp-needuser

Εκλογές στην Κροατία: Πρωτιά χωρίς πλειοψηφία για τους συντηρητικούς

timesadmin