Κουτσούμπας-στο-Μόναχο:-Μην-ψηφίσετε-τα-κόμματα-που-σας-έστειλαν-και-σας-κρατούν-στο-εξωτερικό
Uncategorized

Κουτσούμπας στο Μόναχο: Μην ψηφίσετε τα κόμματα που σας έστειλαν και σας κρατούν στο εξωτερικό

Κουτσούμπας στο Μόναχο: Μην ψηφίσετε τα κόμματα που σας έστειλαν και σας κρατούν στο εξωτερικό

Κουτσούμπας στο Μόναχο: Μην ψηφίσετε τα κόμματα που σας έστειλαν και σας κρατούν στο εξωτερικό

Ζητούμενο είναι να ενισχυθεί το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών σας απέναντι στην οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση και στην ΕΕ ανέφερε

monaxo_sygkentrosi_25

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή ομιλία του στο Μόναχο, με θέμα «Στις ευρωεκλογές οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία ψηφίζουμε ΚΚΕ – Για δουλειά με δικαιώματα – Για να μην κλείσει κανένα ελληνικό σχολείο – Τιμωρούμε τα κόμματα της ΕΕ και τους συστήματος» τόνισε πως «το ΚΚΕ είναι εδώ και όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ είναι μπροστά σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των Ελλήνων μεταναστών στη Βαυαρία, στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, σε όλη τη Γερμανία».

Σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «όσο κι αν προσπαθούν σε Ελλάδα και Γερμανία να αφήσουν έξω από την προεκλογική συζήτηση το κρίσιμο ζήτημα του πολέμου, εμείς θα το ιεραρχούμε γιατί πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις ευρωεκλογές, αλλά και γιατί τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός, να δυναμώσει η πάλη για την απεμπλοκή των λαών από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

«Η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι πρωταγωνίστρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων» τόνισε.

«Πρωταγωνιστεί στην υποστήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, που έχει αιματοκυλίσει τη Γάζα και τώρα με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα κλιμακώνει την γενοκτονία του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και αλλού, που δυναμώνουν και ζητούν τον τερματισμό της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από την Λωρίδα της Γάζας, την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους» συμπλήρωσε.

monaxo_sygkentrosi_23

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να θέτει τα ζητήματα αυτά στην προεκλογική ατζέντα «γιατί ξέρουμε ότι στον λαό μας υπάρχουν σοβαρές αντιστάσεις και η επιθυμία για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων, να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου. Και αυτή η επιθυμία, αυτός ο αγώνας μπορεί να εκφραστεί στις κάλπες, μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ».

«Το δίλημμα που μπαίνει μπροστά και στις επικείμενες ευρωεκλογές σε εσάς τους Έλληνες μετανάστες, είναι ξεκάθαρο:

Θα ενισχυθούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που, συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων, έχουν βαριές ευθύνες για τη διαμόρφωση της κατάστασης που σας έστειλε και σας κρατά στο εξωτερικό; Ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών σας απέναντι στην οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση και στην ΕΕ;

Τελικά, θα ενισχυθούν αυτοί που τα συγγενή τους κόμματα ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας; Γιατί, «αδελφάκι» των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) που κυβερνά σε ομοσπονδιακό επίπεδο. «Αδελφάκι» της ΝΔ είναι η Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας (το CSU) που διοικεί το κρατίδιο της Βαυαρίας εδώ, σχεδόν αδιάλειπτα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η προσπάθεια για την οργάνωση της δικής σας πάλης, στο πλαίσιο του εργατικού λαϊκού κινήματος της Γερμανίας;» υπογράμμισε.

monaxo_sygkentrosi_46

Ανέφερε ότι «καπιταλιστικοί παράδεισοι δεν υπάρχουν και αυτό αφορά και τη Βαυαρία και τη Γερμανία του λεγόμενου βιομηχανικού θαύματος των προηγούμενων δεκαετιών. Η καπιταλιστική εκμετάλλευση ζει και βασιλεύει και σας κοροϊδεύουν όσοι σας λένε ότι τα κέρδη από αυτή την ανάπτυξη μπορούν να διανέμονται δίκαια και στους πολλούς. Τα ίδια ακούμε χρόνια τώρα και στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι «κάθε πλευρά της ζωής των Ελλήνων μεταναστών δίνει κι από έναν επιπλέον λόγο να ενισχύσετε και με την ψήφο σας το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί μας».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε λεπτομερειακά στο μεγάλο ζήτημα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην περιοχή, σημειώνοντας «το Μόναχο είχε 5 ελληνικά Δημοτικά Σχολεία, τώρα έχει 3, με κίνδυνο να μείνουν 2. Είχε 3 Γυμνάσια, τώρα είναι 2 με τον κίνδυνο να μείνει μόνο 1. Υπήρχαν 2 Λύκεια, τώρα είναι μόνο 1 και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμα. Το Δημοτικό Σχολείο στο Νταχάου έκλεισε».

Αναφέρθηκε με στοιχεία στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση αυτή, κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα για το δικαίωμα των παιδιών στην μόρφωση και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τον συντονισμό των φορέων του μαζικού μεταναστευτικού κινήματος σε όλη τη Γερμανία, ώστε να εκφραστεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση, να γίνει το θέμα γνωστό όσο γίνεται στην Ελλάδα. Και σας καλούμε, ενώ δίνετε αυτόν τον αγώνα, να γνωρίσετε καλύτερα τη συνολική πρόταση του κόμματος για την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων στο εξωτερικό».

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε «όλους τους Έλληνες και στη Γερμανία να κάνουν το βήμα με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα, στη Γερμανία και συνολικά στο εξωτερικό. Αυτή είναι και η μόνη αντισυστημική ψήφος και δεν πρέπει η ψήφος σας να σκορπίσει δεξιά κι αριστερά, ούτε να εγκλωβιστεί σε βολικά ακροδεξιά μορφώματα».

Οι Έλληνες της Γερμανίας έχετε έναν παραπάνω λόγο να ψηφίσετε το ΚΚΕ, γιατί έχει στο ευρωψηφοδέλτιό του έναν δικό σας άνθρωπο, τον Παναγιώτη Αλωπούδη, εκλεγμένο συνδικαλιστή από τον χώρο της Υγείας, που ξέρει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και είναι πάντα μπροστά, σε κάθε αγώνα» πρόσθεσε και σημείωσε ακόμα:

«Οι Έλληνες του εξωτερικού, συνολικά, μπορείτε και πρέπει να δώσετε αποφασιστική απάντηση, τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στα άλλα αστικά κόμματα, που σας αντιμετωπίζουν διαχρονικά ως ‘κουκιά’ και όχι ως εργαζόμενους μετανάστες και γι΄ αυτό στις ανάγκες σας, σε ό,τι αφορά τη σχέση σας με το ελληνικό κράτος, σας γυρνούν την πλάτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στον Βύρωνα – Ένας νεκρός και μια τραυματίας

Θεσσαλονίκη: Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη σύζυγό του επειδή η κόρη τους δεν έπλυνε τα πιάτα την ημέρα του Πάσχα

To Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν – Προχωρά σε επιχειρήσεις στη Ράφα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

-

Το τσάι που καίει λίπος ακόμη και όταν κάθεστε – Δύο φλιτζάνια αρκούν

Απόσυρση και επιδότηση για νέο αυτοκινήτο;

Τα μαυρομάτικα σε 18 θρεπτικές συνταγές

Οι τέσσερις ημερομηνίες του Μαΐου που θα φέρουν μεγάλες αλλαγές

Ζευγάρι έφτιαξε 13 κανόνες για τον γάμο του και προκάλεσε την οργή των καλεσμένων: «Είναι ντροπή!»

Spring vibes για Mix n Match

bwin και Ολυμπιακός: Πασχαλινή έκπληξη στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

Solo travelling σε έναν αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών στην Ευρώπη το 2024

Ελληνικός Δήμος έγινε... πελάτης των Τούρκων

Δείτε Επίσης

Related posts

Άγιοι Ανάργυροι – Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής: Μέχρι και τώρα δεν με έχει ενημερώσει ένας άνθρωπος της αστυνομίας

protothema.gr

Χαλκίδα: Με πέντε μαχαιριές στον λαιμό σκότωσαν την 63χρονη για να τη ληστέψουν – Της πήραν 7.000 ευρώ

protothema.gr

Μετά τον διοικητή, «ξηλώθηκαν» ακόμα τέσσερις αστυνομικοί από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

protothema.gr

Κουβελιώτη: Το πρώτο μήνυμα μετά την επίθεση που δέχτηκε – «Η έρευνα θα συνεχιστεί με κολάρο ή μη»

protothema.gr

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε αποθήκη στη Μάνδρα

protothema.gr

Θεσσαλία: Υψηλές κρατήσεις σε προορισμούς για το Πάσχα – Πόσο βοηθά το νέο τμημα του Ε65 που δόθηκε στην κυκλοφορία

protothema.gr