Κουτσούμπας:-Η-οργή-και-ο-θυμός-μπορούν-να-πιάσουν-τόπο-με-οργανωμένο-αγώνα-και-πιο-δυνατό-ΚΚΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η οργή και ο θυμός μπορούν να πιάσουν τόπο με οργανωμένο αγώνα και πιο δυνατό ΚΚΕ

«Στις 9 Ιούνη ο λαός της Χαλκίδας αλλά και ολόκληρης της Εύβοιας, έχει επιλογή, κι αυτή είναι να πάει στην κάλπη και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να ταρακουνήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, την ΕΕ και τα υπόλοιπα κόμματά της στην Ελλάδα, το σύστημα και τα συμφέροντα που όλοι τους μαζί υπηρετούν. Ο λαός της Χαλκίδας έχει επιλογή, να δυναμώσει το ΚΚΕ. Να κάνει την επόμενη μέρα πιο φωτεινή για τον ίδιο, γιατί το σκοτάδι της εκμετάλλευσης και της ανέχειας, του πολέμου, στο οποίο μας ρίχνουν μέρα με τη μέρα, “σπάει” μόνο με το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα» υπογράμμισε, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης σε μεγάλη συγκέντρωση στη Χαλκίδα.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας, ο Στέφανος Μουτουσίδης, περιφερειακός σύμβουλος, η Γρανέτα Τσιβίκα και ο Γιώργος Νικολάου, δημοτικοί σύμβουλοι Χαλκίδας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και του λαού της «πολύπαθης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, Εύβοιας, υπογραμμίζοντας «εδώ γεννήθηκε το σύνθημα που δίνει κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!”».

Εξέφρασε την υπερηφάνεια του ΚΚΕ που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες «κάνοντας πράξη τη μόνη, την γνήσια πραγματική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ» και πρόσθεσε:

«Νιώθουμε, όμως και την ευθύνη, αυτή η γνήσια αντιπολίτευση να δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Μπορούμε με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, παντού και ακόμα πιο ισχυροί εκεί που τελικά ανατρέπονται στη πράξη στους δρόμους του αγώνα. Γι αυτό ο λαός, η νεολαία μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα! Να φτάσουν στην κάλπη της 9 Ιούνη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Σημειώνοντας ότι «την επόμενη μέρα των εκλογών, θα είναι εδώ η ΕΕ και οι αντιλαϊκές της κατευθύνσεις, οδηγίες, αποφάσεις που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του λαού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που θέλει να ολοκληρώσει τις αντιλαϊκές του μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου και γι’ αυτό συνεχίζει να τρομοκρατεί το λαό στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας, και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ότι «μπορούμε με δυνατό ΚΚΕ να τους κόψουμε τη φόρα».

Είπε ότι η πείρα του καθενός και της καθεμιάς «μπορεί να αξιοποιηθεί για να γίνει δύναμη, συμμετοχή και δράση. Να μη χαθεί στους δρόμους της απογοήτευσης και της αποχής που θα τους αφήσει ανενόχλητους να συνεχίζουν το αντιλαϊκό τους έργο».

Κάλεσε τον λαό να μην δώσει «νέες αποτυχημένες ευκαιρίες στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, “τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που περιφέρουν ως παράσημο την αντιλαϊκή διακυβέρνησή τους”, ούτε να στηρίξει τους νέους διάττοντες αστέρες που αύριο θα εξαφανιστούν όπως τόσοι και τόσες, όπως ο Βελόπουλος και η Κωνσταντοπούλου που παριστάνουν τους οργισμένους στη βουλή, κάνουν πως τώρα ανακάλυψαν ξαφνικά την ολιγαρχία και τα συμφέροντα, ενώ τα υπηρέτησαν, στηρίζοντας αντιλαϊκές κυβερνήσεις ο πρώτος ως στέλεχος του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, που ψήφισε μάλιστα και το πρώτο μνημόνιο, και η δεύτερη ως βασικό στέλεχος “της πρώτης φοράς Αριστερά”, του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «αυτό που θα μετρήσουν τα επιτελεία τους δεν είναι η αποχή, αλλά πόσο θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των κομμάτων της, πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ δεν κοιτά τι κόμμα ψήφιζες πριν, από πού κατάγεσαι, τι φύλο είσαι, αλλά κοιτά το κοινό συμφέρον και το δίκαιο που πρέπει να γίνει πράξη. Αυτό που σήμερα είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη είναι τα εξής πολύ απλά: Να παρθούν μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και τα πράσινα χαράτσια, να μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς».

«Όλα τα υπόλοιπα που λένε είναι για γέλια. Ναι, γελάει ο κόσμος με τις επιστολές του Μητσοτάκη στη Φον Ντερ Λάιεν που δήθεν τα βάζει με τα “μονοπώλια” όπως τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ λένε κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τον ελληνικό λαό. Γελάει ο κόσμος και με τις αντιδράσεις των υπολοίπων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έτρεξαν να σώσουν την χαμένη τιμή της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων» είπε, υπενθυμίζοντας, ότι «όλοι μαζί ψήφιζαν το Μάαστριχτ και την απελευθερωμένη αγορά και σήμερα προσπαθούν να βρουν τρόπους να τη ρυθμίσουν!».

«Όλοι τους υπερασπίζονται την ΕΕ των μονοπωλίων, τις σάπιες αξίες του αντικομουνισμού, της καταστολής του εργατικού – λαϊκού κινήματος» τόνισε.

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στις εξελίξεις στη ΔΟΥ Χαλκίδας, σημείωσε ότι «αυτή την σήψη τροφοδοτεί και η πολιτική που από τη μια φοροληστεύει τα λαϊκά στρώματα κι από την άλλη ενισχύει με κάθε τρόπο τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτό είναι το έδαφος που αξιοποιούν τα διάφορα “κυκλώματα”, πατώντας πάνω στα αδιέξοδα μικρών επαγγελματιών που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε «κόστος» και απέναντι σε κάθε είδους εκβιασμούς».

Σημείωσε ότι το λιγότερο που πρέπει να γίνει τώρα είναι η άμεση και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης σε όλες τις πτυχές της και η απόδοση ευθυνών, προσθέτοντας «να ξεχάσουν κάθε σκέψη για κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας».

Υπενθύμισε, ακόμα, ότι «μέσα στο ευρωκοινοβούλιο όλοι οι ευρωβουλευτές ψήφισαν πως “αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας η ικανότητα των λόμπι να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο”, εκτός από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ»

«Στις 9 του Ιούνη πρέπει να δυναμώσει η μόνη, καθαρή, αταλάντευτη φωνή που απαιτεί να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Την επόμενη μέρα των εκλογών να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η λαϊκή απαίτηση να σταματήσουμε να πληρώνουμε για τις δολοφονίες άλλων λαών που μας κάνουν και εμάς πιθανά θύματα. Να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση να σταματήσει κάθε σχέση με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Γιατί πρέπει να τους δυσκολέψουμε, είναι αδίστακτοι!».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «το αίσθημα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό, η δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της ΕΕ που δυναμώνει, η κατανόηση από ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις ότι το ΝΑΤΟ είναι δολοφόνος και όχι προστάτης των λαών, επιβεβαιώνουν πως “κάτι γίνεται”, τίποτα δεν μένει ακίνητο! Και είναι ευκαιρία αυτή η αμφισβήτηση απέναντι στη πολιτική τους, τα δεσμά τους, να δυναμώσει και άλλο. Μόνο έτσι ο λαός μας θα πάρει ανάσες ανακούφισης και θα στριμώξει τη κυβέρνηση της ΝΔ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε στις ευρωεκλογές «να βρεθεί το ΚΚΕ όσο γίνεται ψηλότερα» και κατέληξε: «Να δώσουμε κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται, να σαλπίσουμε πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!».

Δείτε το βίντεο:

Related posts

Παραγγελία του Αρείου Πάγου για διερεύνηση των καταγγελιών περί «νοθείας» στις ευρωεκλογές

protothema.gr

Σπύρος Μπιμπίλας: Η συγκινητική εξομολόγηση που απέσπασε το χειροκρότημα της Βουλής

timesadmin

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο (23/5/2024)

James Rollner

Τέσσερις δομικές αλλαγές για την αποτροπή της οπαδικής βίας – Κάμερες και ταυτοπροσωπία στα εισιτήρια

timesadmin

Κυβέρνηση: Στρατηγική χαμηλής έντασης και διαλόγου απέναντι στους αγρότες, αλλά με μικρό καλάθι

timesadmin

Μητσοτάκης: Με τον πρόεδρο της Βουλής για τον πρώτο καφέ της χρονιάς στο Κολωνάκι

timesadmin