Κορωνοϊός-–-Κύπρος-:-Χαλαρώνουν-τα-μέτρα-και…-βλέπουμε-ξανά-από-Σεπτέμβρη!
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Κύπρος : Χαλαρώνουν τα μέτρα και… βλέπουμε ξανά από Σεπτέμβρη!

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων και τα στατιστικά στοιχεία για την κατάσταση της διάδοσης του κορωνοϊού, αποφάσισε σήμερα χαλάρωση μέτρων.Περιορίζεται
σημαντικά η χρήση μάσκας και η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Αποφασίστηκε αναλυτικά:

α) από τις 22 Απριλίου 2022, την αναστολή του Safe Pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού) σε εξωτερικούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και κέντρων διασκέδασης.

β) από τις 22 Απριλίου 2022, την κατάργηση του ορίου ατόμων σε τραπέζι σε χώρους εστίασης και ορίου ατόμων σε συναθροίσεις σε οικίες.

γ) από τις 22 Απριλίου 2022, την αναστολή της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εργαζόμενους που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

δ) από τις 15 Μαΐου 2022, την αναστολή του μέτρου υποχρεωτικής επίδειξης Safe Pass σε όλους τους χώρους. Εξαιρούνται τα κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα και οι επισκέπτες σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια, ιατρικά κέντρα, ιατρεία και κέντρα αποκατάστασης.

ε) από τις 15 Μαΐου 2022, οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια θα επιτρέπονται με την προσκόμιση Rapid test ισχύος 48 ωρών και PCR ισχύος 72 ωρών για άτομα που δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και καμία υποχρέωση για τα άτομα που κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (προϋποθέσεις κατηγορίας μέσης επιτήρησης).

στ) από τις 15 Μαΐου 2022, όπως ανασταλεί η υποχρέωση αυτοπεριορισμού ατόμων που αποτελούν στενή επαφή επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού και δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Συστήνεται όπως όλες οι στενές επαφές ατόμων θετικών στον ιό υποβάλλονται σε εξέταση κατά την 3η και 5η ημέρα από την επαφή.

ζ) από τις 15 Μαΐου 2022, την αναστολή της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

η) από τις 15 Μαΐου 2022, την αναστολή του μέτρου test σε επαφές κρουσμάτων σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σε Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, ειδικά σχολεία και προδημοτική).

θ) από τις 15 Μαΐου 2022, την αναστολή του μέτρου υποχρεωτικής επίδειξης Safe Pass σε μαθητές/τριες που φοιτούν σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

ι) από τις 15 Μαΐου 2022, συστήνεται όπως όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως ιστορικού εμβολιασμού υποβάλλονται σε τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test) ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) μία φορά την εβδομάδα.

ια) από τις 15 Μαΐου 2022, την αύξηση της χωρητικότητας σε χώρους εστίασης και διασκέδασης. Συγκεκριμένα, για χώρους μέχρι 500τ.μ στο 100% της χωρητικότητας και χώρους άνω των 500τ.μ στο 85% της χωρητικότητας (αναλoγία: 1 άτομο ανα τ.μ).

ιβ) από τις 15 Μαΐου 2022, όπως οι εργαζόμενοι σε νοσηλευτήρια, ιατρεία, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές, που δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, επιδεικνύουν τεστ ταχείας ανίχνευσης (Rapid test) ή PCR ισχύος 48 ωρών. Για τους εργαζόμενους που κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, συστήνεται η διενέργεια τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test) μία φορά την εβδομάδα.

ιγ) από τις 15 Μαΐου 2022, την αύξηση της πληρότητας σε γήπεδα και καζίνο στο 85% της χωρητικότητας.

ιδ) από τις 22 Απριλίου 2022, ιδιωτικά νοσηλευτήρια θα διαθέτουν τουλάχιστον δύο κλίνες αποκλειστικά για ασθενείς που έχουν νοσηλεύοντσι για άλλη αιτία και έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό SARS-CoV-2.

ιε) την χορήγηση ενισχυτικής/4ης δόσης εμβολίου σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος 5 μηνών από την λήψη της ενισχυτικής/3ης δόσης εμβολίου.

ιστ) τον καθορισμό ανώτατου ορίου τιμής χρέωσης (πλαφόν) στη συσκευασία των 5 τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test) στην τιμή των 6 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:Ο Τζόνι Ντεπ περιγράφει πώς ταράχτηκε η Άμπερ Χερντ όταν… δεν την περίμενε να του βγάλει τις μπότες!Λέων: Στη Μαλένα δεν διαπιστώνεται ίκτερος που είναι βασικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειαςΒανδαλισμοί, σκουπίδια και σκόνη στην Αγία Σοφία

Related posts

Νέα σχολική χρονιά: Αυτά είναι τα απαραίτητα σχολικά είδη που θα χρειαστεί το παιδί σας

timesadmin

Κορωνοϊός: Στα 2.984 τα νέα κρούσματα – 391 οι διασωληνωμένοι, 31 θάνατοι

timesadmin

Κορωνοϊός: Από Μάρτιο οι εμβολιασμοί με το Novavax στην Ελλάδα – Πώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ανεμβολίαστων

timesadmin

Καλλιθέα: Διακινούσαν ναρκωτικά με κουτί εταιρείας διανομής φαγητού – Δύο συλλήψεις

timesadmin

Μαφιόζικη επίθεση στο Μοσχάτο: «Γρίφος» για τις Αρχές το θύμα – Τι είπε η σύντροφός του και αυτόπτης μάρτυρας

timesadmin

«Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένους

timesadmin