Κορονοϊός-–-Μελέτη-Νότιας-Αφρικής:-Η-αναμνηστική-δόση-της-j&j-είναι-κατά-84%-αποτελεσματική-κατά-της-νοσηλείας
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Μελέτη Νότιας Αφρικής: Η αναμνηστική δόση της J&J είναι κατά 84% αποτελεσματική κατά της νοσηλείας

Μια αναμνηστική δόση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού ήταν κατά 84% αποτελεσματική στην πρόληψη της νοσηλείας καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Όμικρον, όπως δήλωσαν ερευνητές την Πέμπτη σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η μελέτη, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, βασίστηκε σε μια δεύτερη δόση του εμβολίου της J&J που χορηγήθηκε σε 69.092 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 20 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει αποδειχθεί ότι ένας αρχικός εμβολιασμός προσφέρει σημαντικά μειωμένη προστασία κατά της Όμικρον, ιδίως κατά της μόλυνσης. Ωστόσο, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μια αναμνηστική δόση εξακολουθεί να παρέχει σημαντική προστασία έναντι σοβαρής νόσησης.

Η νέα νοτιοαφρικανική μελέτη για το εμβόλιο της J&J έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη της νοσηλείας αυξήθηκε από 63%, λίγο μετά τη χορήγηση αναμνηστικού εμβολίου, σε 84% 14 ημέρες αργότερα. Η αποτελεσματικότητα έφθασε το 85% έναν έως δύο μήνες μετά την αναμνησιτκή δόση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια άλλη μελέτη της Νότιας Αφρικής έδειξε ότι ένας πρώτος γύρος εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech ήταν λιγότερο αποτελεσματική στη Νότια Αφρική όσον αφορά την αποφυγή νοσηλείας ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον τον περασμένο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι επιστήμονες στη Νότια Αφρική ειδοποίησαν για πρώτη φορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι είχαν ανιχνεύσει την Όμικρον στα τέλη Νοεμβρίου.

Related posts

Γερμανίδα ΥΠΑΜ: “Να ληφθούν υπ’ όψιν τα τουρκικά επιχειρήματα για το ΝΑΤΟ”

timesadmin

Ουκρανία: 5,2 εκατομμύρια παιδιά εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια (UNICEF)

timesadmin

Έκθεση Bloomberg ΝEF: Από το 2026 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα από τα συμβατικά

timesadmin

Στην Τουρκία για να παρακολουθήσει την άσκηση Efes 2022 ο ένας εκ των πρωθυπουργών της Λιβύης

timesadmin

Το Βερολίνο θα κηρύξει τη Νότια Αφρική περιοχή παραλλαγής ιού

timesadmin

ΟΗΕ: Η πρόσβαση στην άμβλωση είναι αναγκαία για τις Ουκρανές πρόσφυγες στην Πολωνία

timesadmin