thetimes.gr
Κορονοϊός:-Η-Νότια-Κορέα-αίρει-τα-περισσότερα-περιοριστικά-μέτρα
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Νότια Κορέα αίρει τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα

Η Νότια Κορέα ήρε σήμερα σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της COVID-19 σε ένα μεγάλο βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα καθώς ο καθημερινός αριθμός των νέων μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον υποχώρησε σε χαμηλό πάνω από δύο μηνών και έπεσε κάτω από τις 50.000.

Ανάμεσα στα μέτρα που ήρθησαν είναι το υποχρεωτικό κλείσιμο τα μεσάνυχτα των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων μαζί με το ανώτατο επιτρεπτό όριο δέκα ατόμων για συναθροίσεις.

Από την επόμενη εβδομάδα οι πολίτες θα επιτρέπεται να καταναλώνουν σνακ στους κινηματογράφους και σε άλλους δημόσιους εσωτερικούς χώρους όπως τα στάδια.

Παραμένει όμως υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και η κυβέρνηση σχεδιάζει να επανεξετάσει αν θα άρει το μέτρο για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε δύο εβδομάδες.

Η χαλάρωση των μέτρων έρχεται καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Νότια Κορέα έπεσε σήμερα στα 47.743–ο χαμηλότερος αριθμός από τις 9 Φεβρουαρίου– αφού κυμάνθηκαν σε περισσότερα από 620.000 την ημέρα στα μέσα Μαρτίου.

Κάποιοι περιορισμοί, ωστόσο, θα παραμείνουν σε ισχύ, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στη χώρα και του αρνητικού μοριακού τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Η Νότια Κορέα έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να περιορίσει τον αριθμό των θανάτων από COVID-19 και την σοβαρή νόσηση μέσω του εκτεταμένου εμβολιασμού και έχει μειώσει τον επιθετικό τρόπο ιχνηλάτησης και τις προσπάθειες περιορισμού στις οποίες οφειλόταν η επιτυχία της στην διαχείριση της πανδημίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης διετίας της πανδημίας.

Σχεδόν το 87% από τον πληθυσμό των 52 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο με το 64% να έχει εμβολιαστεί και με αναμνηστική δόση, σύμφωνα με δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών της Κορέας.

Επιπλέον, με βάση την χαλάρωση των μέτρων οι εταιρείες επιστρέφουν σταδιακά τους υπαλλήλους τους στα γραφεία τους.

Η κυβέρνηση έχει προτείνει σε εργασιακούς χώρους με 300 ή περισσότερους υπαλλήλους να υιοθετήσουν ευέλικτα ωράρια εργασίας και να θέσουν το 10% του υπαλληλικού τους προσωπικού σε τηλεργασία.

- Α-

Related posts

Βρετανία: Τέλος η χρυσή βίζα σε πλούσιους ξένους επενδυτές, με το βλέμμα στη Ρωσία

timesadmin

Μπλίνκεν: Επίθεση Πούτιν σε κάποιες πολύ βασικές αρχές “που δημιουργήσαμε μαζί, μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους”

timesadmin

Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων: Τα λογισμικά κατασκοπείας αποτελούν “υπαρξιακή” απειλή για τη δημοσιογραφία

timesadmin

Ανήλικοι στους δρόμους, Ν. Αναστασιάδης στο Πουρνάρα

timesadmin

Γαλλία: Πορεία διαμαρτυρίας στο Παρίσι καθώς οι ελλέψεις καυσίμων πυροδοτούν τη λαϊκή οργή για την άνοδο του πληθωρισμού

timesadmin

Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο: Δεν αναμένω ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

timesadmin