Κομισιόν-Τ-Μπρετόν:-Χρειάζονται-επενδύσεις-e500-δισ.-για-την-πυρηνική-ενέργεια-στην-Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν-Τ. Μπρετόν: Χρειάζονται επενδύσεις €500 δισ. για την πυρηνική ενέργεια στην Ευρώπη

Μια “κολοσσιαία” επένδυση στην πυρηνική ενέργεια θα χρειαστεί τα επόμενα 30 χρόνια για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των εκπομπών και η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι υφιστάμενοι πυρηνικοί σταθμοί χρειάζονται επενδύσεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2030, ενώ η επόμενη γενιά θα απαιτήσει 500 δισ. από τώρα έως το 2050, δήλωσε ο Μπρετόν σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Journal Du Dimanche. 

“Η πράσινη μετάβαση θα οδηγήσει σε μια βιομηχανική επανάσταση πρωτοφανούς κλίμακας”, δήλωσε ο Breton. 

Τα σχόλια του Γάλλου επιτρόπου έρχονται μετά την παρουσίαση σχεδίων της ΕΕ που θα επιτρέψουν σε ορισμένα έργα φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας να χαρακτηριστούν ως ”πράσινες” επενδύσεις. Το προτεινόμενο σύστημα ταξινόμησης, δέχεται πυρά από νομοθέτες των Πρασίνων και κλιματικές ομάδες. 

Ο Μπρετόν δήλωσε ότι η πυρηνική ενέργεια σε συνδυασμό με επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050. Η συμπερίληψη της πυρηνικής ενέργειας στην ταξινόμηση είναι απαραίτητη για την ικανότητα του τομέα να προσελκύσει κεφάλαια, είπε.

“Για να επιτευχθεί η ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα, θα είναι πραγματικά απαραίτητο να αλλάξουμε ταχύτητα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Μπρετόν.

Related posts

Το σχέδιο Μπάιντεν για απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και ο ρόλος του Μαδούρο

timesadmin

“Βιώσιμη λύση” η ολοκληρωτική διχοτόμηση της Κύπρου για τον Ερντογάν: Το προκλητικό μήνυμα προς Τατάρ

timesadmin

Ντράγκι: “Πρέπει να προχωρήσουμε με το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας”

timesadmin

Ο Λαβρόφ δεν είναι αισιόδοξος για τις συνομιλίες λόγω της οργισμένης στάσης του Ζελένσκι.

timesadmin

Νέος Ψυχρός Πόλεμος:Υποψίες σύγκλισης σε φόντο έντασης

timesadmin

ΕΕ: Αυξήθηκαν κατά 72% οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που ζήτησαν άσυλο το 2021

timesadmin