Κομισιόν:-Η-ΕΕ-σκοπεύει-να-αυξήσει-τις-προμήθειες-φυσικού-αερίου
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Η ΕΕ σκοπεύει να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συνομιλίες για να εξετάσει τις δυνατότητες αύξησης των προμηθειών φυσικού αερίου στο μπλοκ, δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον μετά τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας στη Γαλλία το Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η κρίση εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, η οποία αποδίδεται ευρέως στην έλλειψη ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, έχει προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, ενώ η Μόσχα αρνείται ότι χειραγωγεί τις προμήθειες αερίου.

Η Σίμσον δήλωσε ότι θα συμμετάσχει σε συνέδρια στο Αζερμπαϊτζάν και στην Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο για να συζητήσει τρόπους αύξησης των παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

“Τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου στην ΕΕ είναι σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι συνήθως αυτή την εποχή του έτους”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Οι υπουργοί που συναντήθηκαν στην πόλη της Αμιένης συζήτησαν την αβεβαιότητα στην αγορά που προκλήθηκε από την κρίση στην Ουκρανία και τη σημαντική μείωση των ροών από τη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, δήλωσε η Σίμσον.

“Το μήνυμά μου είναι ότι η Ευρώπη διαθέτει μια ισχυρή, καλά διαφοροποιημένη και ανθεκτική υποδομή φυσικού αερίου και σαφείς διαδικασίες αλληλεγγύης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”, πρόσθεσε.

“Αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εξαιρετική επαγρύπνηση, να βελτιώσουμε την ετοιμότητά μας για κινδύνους και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών”.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία μπορεί να είναι έτοιμη να συζητήσει τη διακοπή του αγωγού Nord Stream 2 – ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία παρακάμπτοντας την Ουκρανία – σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία.

Η Σίμσον υπογράμμισε μια πρόταση της Επιτροπής που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο, η οποία αποσκοπεί στην αναθεώρηση των κανονισμών προμήθειας φυσικού αερίου για τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά την αποθήκευση φυσικού αερίου.

“Ο στόχος είναι να καταστεί δυνατή η αποτελεσματικότερη χρήση των αποθηκευτικών δυνατοτήτων και να διασφαλιστούν επαρκή επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου”, δήλωσε. “Όμως … η μόνη μόνιμη λύση για την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα … είναι η ολοκλήρωση της πράσινης μετάβασης”, κατέληξε.

Related posts

Τζο Μπάιντεν: Το ΝΑΤΟ είναι πιο ισχυρό και ενωμένο από ποτέ

timesadmin

Κολλημένη στο Μπερντιάνσκ η ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μαριούπολη – Εξαντλημένο το προσωπικό στο Τσερνόμπιλ

timesadmin

Προειδοποίηση Μπ. Τζόνσον σε Βλ. Πούτιν: “Καταστροφική” για τη Μόσχα μια εισβολή στην Ουκρανία

timesadmin

Πορτογαλία: Ρεκόρ καταγράφουν οι μολύνσεις από κορονοϊό, 83% από την παραλλαγή Όμικρον

timesadmin

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 110.000 οι μολύνσεις από κορονοϊό

timesadmin

Τουρκία και Κούρδοι του ΚDP θα επιτεθούν στο Ιρακινό Κουρδιστάν στα μέσα Απριλίου

timesadmin