Κομισιόν:-Βγαίνουν-από-το-swift-ρωσικές-τράπεζες-–-παγώνουν-τα-περιουσιακά-στοιχεία-της-κεντρικής-τράπεζας-της-Ρωσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Βγαίνουν από το SWIFT ρωσικές τράπεζες – παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00:45

H Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους δυτικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε έκτακτη ενημέρωση από τις Βρυξέλλες. 

“Πρώτον, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός ρωσικών τραπεζών θα αφαιρεθεί από το SWIFT”, δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν και πρόσθεσε: “αυτό θα σταματήσει τις τράπεζες αυτές να λειτουργούν σε παγκόσμια κλίμακα και θα εμποδίσει ουσιαστικά τις ρωσικές εξαγωγές και εισαγωγές”.

“Δεύτερον, θα παγώσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας”.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής, αυτό θα οδηγήσει σε πάγωμα των συναλλαγών και θα καταστήσει αδύνατη την ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Και τέλος, “θα εργαστούμε για να απαγορεύσουμε στους Ρώσους ολιγάρχες να χρησιμοποιούν τα χρηματοοικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία στις αγορές μας”, πρόσθεσε.

 

“Ο Πούτιν ξεκίνησε μια πορεία με στόχο να καταστρέψει την Ουκρανία. Αλλά αυτό που κάνει επίσης, στην πραγματικότητα, είναι να καταστρέφει το μέλλον της χώρας του”, τόνισε.

In coordination with 🇺🇸🇫🇷🇩🇪🇮🇹🇨🇦🇬🇧 I will now propose new measures to EU leaders to strengthen our response to Russia’s invasion of Ukraine and cripple Putin’s ability to finance his war machine. https://t.co/iU2waDzo9s

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 26, 2022


Μια κοινή απόφαση – και συντονισμένη ανακοίνωση – για το SWIFT είναι πιθανό να γίνει την Κυριακή, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των συζητήσεων. 

Η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διενέργεια συναλλαγών αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων μεταξύ χιλιάδων τραπεζών σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση της υπόθεσης.

Related posts

Γερμανία: Πιο σκληρή στάση απέναντι στο καθεστώς της Κίνας προαναγγέλει ο Υπ. Οικονομίας

timesadmin

Fed: Τέταρτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης – “Σήμα” για ενδεχόμενη επιβράδυνση

timesadmin

Η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης υποσχέθηκε $4 δισ. στο Πακιστάν για την ανοικοδόμηση από τις καταστροφικές πλημμύρες

timesadmin

Ρωσία: Μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σε κτίριο στη Σιβηρία

timesadmin

Ουκρανική κρίση: “Βρισκόμαστε μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση”, λέει ο δήμαρχος της πολωνικής πόλης Πρζεμίλ

timesadmin

Ταραχές στην Κορσική: Η γαλλική κυβέρνηση έτοιμη να φτάσει μέχρι την αυτονομία

timesadmin