Κλιμάκιο-του-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-στον-Δήμο-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης-μετά-την-πυρκαγιά-της-4ης-Ιουνίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετά την πυρκαγιά της 4ης Ιουνίου

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποτελούμενο από την αρμόδια για θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βουλευτή του Νότιου Τομέα της Αθήνας κ. Τόνια Αντωνίου και το Μανώλη Χριστοδουλάκη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο  και ενημερώθηκε για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Ιουνίου αρχικά στην Άνω Γλυφάδα και γρήγορα επεκτάθηκε και προς την περιοχή της Άνω Βούλας.

Στη συνέχεια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή για να δουν και από κοντά το μέγεθος καταστροφής και διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά, που φαίνεται να ξεκίνησε από εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα επειδή η γύρω περιοχή δεν ήταν καθαρισμένη από τα ξερά χόρτα.

Σε σχετική δήλωσή τους επισημαίνουν:

«Ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος με 5000 καμένα στρέμματα στον αστικό ιστό της Αττικής. Στην περίπτωση μιας πυρκαγιάς που ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί, η κυβέρνηση έδωσε ξανά εξετάσεις και απέτυχε.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η πρόληψη οφείλει να είναι η μέγιστη προτεραιότητα στο πεδίο της πολιτικής προστασίας. Δυστυχώς, σύμφωνα με έκθεση του WWF, την περίοδο 2016-2020 το 83,95% των συνολικών κρατικών πόρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατευθύνθηκε προς την καταστολή και μόλις το 16,05% προς την πρόληψη.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει άμεσα το επίσημο πόρισμα για την αιτία της πυρκαγιάς και τις ενδεχόμενες ευθύνες για την ταχεία εξάπλωσή της.

Να απαντηθεί το κρίσιμο ερώτημα γιατί η περιοχή, είχε καθαριστεί όταν ήταν στην ευθύνη του ΣΠΑΥ, αλλά όχι όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Είναι στρατηγικής σημασίας ζήτημα να σταματήσει η σημερινή επικάλυψη αρμοδιοτήτων που δημιουργεί ασάφεια, σύγχυση και αναποτελεσματικότητα.

Απαιτείται να δίνονται οι απαραίτητοι πόροι για την αντιπυρική προστασία στην αυτοδιοίκηση και μάλιστα έγκαιρα.

Το περιβόητο ‘’επιτελικό κράτος’’ του κ. Μητσοτάκη τελικά δεν πείθει τους πολίτες ότι μπορεί να τους προστατεύσει».


Ειδήσεις σήμερα:Τραγωδία στις ΗΠΑ: Άστεγος πνίγηκε μέσα σε μια λίμνη – Εκλιπαρούσε για βοήθεια και οι αστυνομικοί τον κοιτούσανΘρίλερ με νεκρό ζευγάρι στη Δράμα – Τους βρήκε η κόρη τουςΝεκρές βρέθηκαν τρεις αδελφές και τα παιδιά τους σε πηγάδι στην Ινδία – Συγκλονίζει η ιστορία τους

Related posts

Δένδιας: Ελλάδα και Βιετνάμ έχουν κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

timesadmin

ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Αύριο αποφασίζουν την ονομασία τα μέλη του κόμματος

timesadmin

Γεωργιάδης για ακρίβεια και ανατιμήσεις: «Εάν η κρίση συνεχιστεί θα υπάρξει πανευρωπαϊκή λύση»

timesadmin

Σκέρτσος για υποκλοπές: «Ευτελίζεται μια σοβαρή υπόθεση»

timesadmin

Επιτροπή PEGA για επισυνδέσεις: Να δοθούν απαντήσεις πριν τις επόμενες εκλογές

timesadmin

Παπανδρέου για Παπούλια: «Αγωνιστής της Δημοκρατίας και στενός οικογενειακό φίλος»

timesadmin