ΚΚΕ:-Η-παρέμβαση-του-πρωθυπουργού-σε-συνέδριο-για-την-Υγεία-ήταν-πρόκληση-για-τον-λαό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η παρέμβαση του πρωθυπουργού σε συνέδριο για την Υγεία ήταν πρόκληση για τον λαό

ΚΚΕ: Η παρέμβαση του πρωθυπουργού σε συνέδριο για την Υγεία ήταν πρόκληση για τον λαό

ΚΚΕ

«Η παρέμβαση του πρωθυπουργού σε συνέδριο για το “Σύστημα Υγείας και τις Προκλήσεις του Μέλλοντος” ήταν πρόκληση για τον λαό και μακριά από τις ανάγκες της περίθαλψης του. Μόνο οι σημερινές εικόνες από το νοσοκομείο “Γεννηματάς”, με δεκάδες ασθενείς στοιβαγμένους σε φορεία και γιατρούς να κάνουν “σλάλομ” για να τους εξετάσουν, δείχνουν πολύ καθαρά ποιους εξυπηρετούν οι ανακαινίσεις και οι ενεργειακές αναβαθμίσεις τις οποίες περιχαρής ο πρωθυπουργός διαφημίζει» αναφέρει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Όσον αφορά τις δηλώσεις του για την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης στην Υγεία είναι βέβαιο πως αυτή δε θα αξιοποιηθεί καθολικά και δωρεάν για τον λαό, αλλά ως ένα εργαλείο-κόφτης, γιατί αποτελεί ιδιοκτησία του κεφαλαίου και η εφαρμογή της υποτάσσεται στο κριτήριο του κέρδους και όχι στην υπηρεσία των λαϊκών κοινωνικών αναγκών. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα έρθει να υπηρετήσει ένα πλήρως και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, αφού οι δημόσιες μονάδες υγείας θα συνεχίσουν να είναι υποστελεχωμένες, οι ασθενείς θα συνεχίσουν να πληρώνουν περισσότερα για θεραπείες και φάρμακα, οι υγειονομικοί να είναι “απασχολήσιμοι”, κακοπληρωμένοι και με επιδείνωση των κοινωνικών και επιστημονικών τους αναγκών. ‘Αλλωστε αυτά θεωρούνται “κανονικότητα” για την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Οι μεγάλες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και του εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού, για να αξιοποιηθούν υπέρ του λαού απαιτούν και το αντίστοιχο λαϊκό σχέδιο ανάπτυξης που έχει μόνο το ΚΚΕ. Γι’ αυτό απαιτείται η ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιούνη, για να ενισχυθεί η λαϊκή συσπείρωση και πάλη ώστε ο λαός να καθορίζει την ανάπτυξη του συστήματος Υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ΕΕ και τα κόμματά της. Αυτή είναι η λαϊκή “πρόκληση” του παρόντος και του μέλλοντος».

Related posts

Δημοσιογράφος BBC που πήρε τη συνέντευξη από τον Μητσοτάκη: Ποτέ δεν φανταζόμουν την ακύρωση της συνάντησης

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να απαντήσει αν πρόκειται να στείλει μαχητικά F16 στην Ουκρανία

protothema.gr

Γεραπετρίτης: Θέματα κυριαρχίας δεν βρίσκονται στη συζήτηση Ελλάδας – Τουρκίας – Τι είπε για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και θαλάσσια πάρκα

James Rollner

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Την ερχομένη εβδομάδα τα ομόφυλα στο υπουργικό – Νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο

timesadmin

Τσιόδρας: Πιθανότατα την Τετάρτη το Yπουργικό Συμβούλιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

timesadmin

Μαρκόπουλος: «Κάποιοι στην Εξεταστική Επιτροπή θέλουν να στήνουν σόου για το Youtube – Κάνουν ‘εμπόριο πόνου’»

timesadmin