Κινητοποιήσεις-από-τα-διαγνωστικά-εργαστήρια-για-το-clawback-και-τα-ποιοτικά-κριτήρια-του-ΕΟΠΥΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις από τα διαγνωστικά εργαστήρια για το clawback και τα ποιοτικά κριτήρια του ΕΟΠΥΥ

Κινητοποιήσεις για την Πέμπτη 26, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαϊου εξήγγειλαν μέσω του Συντονιστικού τους Οργάνου τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικο-εργαστηριακοί γιατροί αντιδρώντας σε μείζονα όπως τα χαρακτηρίζουν προβλήματα του κλάδου τους.

Ειδικότερα, τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ζητούν :

– Το «κούρεμα» των τεχνητών χρεών που τους «φόρτωσε» όπως αναφέρουν ο ΕΟΠΥΥ τα έτη 2013-2021,

– Τον περιορισμό του claw back με ανώτατο όριο το 10% για το 2022 και στόχο την πλήρη εξάλειψη του, παράλληλα με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων (διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, real time έλεγχος κλπ). «Αν δεν υπάρξει έξτρα χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητάμε να εκτελούμε τις εξετάσεις που μπορεί να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ (plafond)» τονίζουν.

– Η εφαρμογή των λεγομένων «κριτηρίων ποιότητας» από τον ΕΟΠΥΥ να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, δηλαδή τους Ιατρικούς Συλλόγους και τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες. «Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος της αδειοδότησης των εργαστηρίων θα πρέπει να παραμείνει στην αρμοδιότητα των οικείων Ιατρικών Συλλόγων» υπογραμμίζουν.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και το Συντονιστικό Όργανο των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν συγκαλέσει σύσκεψη της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, την Τετάρτη 11 Μαΐου, όπου και θα ζητηθεί η αιγίδα και η πλήρης κάλυψη των κινητοποιήσεων από τους Ιατρικούς Συλλόγους για τις κινητοποιήσεις αυτές.

Ειδήσεις σήμερα:Πώς οι δυτικές κυρώσεις οδήγησαν τους Ρώσους «Μίδες» σε χρεοκοπία εν μία νυκτίΚρίνεται στο ΣτΕ η συνταγματικότητα της απόφασης Χατζηδάκη για τις συνδικαλιστικές ΟργανώσειςΦωτιά σε διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό – Νεκρή ένοικος της πολυκατοικίας

Related posts

Τουρκία: Έκαναν παπουτσοθήκη ιστορική δεξαμενή νερού στην Αγία Σοφία – Παλιά φωτογραφία λέει η Τουρκία

timesadmin

Ήξερες ότι ήταν βιβλίο; – 7 μυθιστορήματα που είδες στην οθόνη και αξίζει να διαβάσεις

timesadmin

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ κοντά στη Θήβα

timesadmin

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση – Κατέθεσαν ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί

timesadmin

Κιλκίς: Δύο νεκροί σε τροχαίο με εμπλοκή τριών αυτοκινήτων και μιας αγέλης αγριογούρουνων

timesadmin

Πυρκαγιά στο Ρέθυμνο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus στην περιοχή Μέλαμπες

timesadmin