Κινητικότητα-στη-Λιβύη:-Οι-μισθοφόροι-του-Ερντογάν-ζητούν-να-επιστρέψουν-στη-Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Κινητικότητα στη Λιβύη: Οι μισθοφόροι του Ερντογάν ζητούν να επιστρέψουν στη Συρία

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν τους ηγέτες των συριακών φατριών που υποστηρίζονται από αυτούς στη Λιβύη να συντάξουν έναν κατάλογο με μαχητές που θα σταλούν πίσω στη Συρία σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR). Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για επιχειρήσεις μεταφοράς Σύρων μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία ή αν άλλες παρτίδες μισθοφόρων θα σταλούν στη Λιβύη για να τους αντικαταστήσουν.

Αυτή η απόφαση έρχεται σύμφωνα με την έκκληση των ίδιων των μισθοφόρων στη Λιβύη, οι οποίοι ζήτησαν να επιστρέψουν στη Συρία, φοβούμενοι για το μέλλον τους στο πλαίσιο της ενδολιβυκής συναίνεσης και των διεθνών εκκλήσεων για εκκένωση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, αφού οι Σύροι μισθοφόροι στη Λιβύη έχουν καταστεί φρουροί και προστάτες των εκεί τουρκικών δυνάμεων.

Στις 19 Νοεμβρίου, ακτιβιστές του SOHR ανέφεραν ότι η τουρκική κυβέρνηση συνέχισε να εξαπατά τη συριακή, περιφερειακή και διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με τη δέσμευσή της στον πόλεμο της Λιβύης στέλνοντας Σύρους μαχητές στη Λιβύη, παρά τη συναίνεση της Λιβύης και τις διεθνείς εκκλήσεις για εκκένωση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, ιδίως από τότε που πλησιάζουν οι εκλογές στη Λιβύη.

Πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν ότι οι επιχειρήσεις μεταφοράς συριακών μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία από και προς τη Συρία συνεχίζονται, αν και οι μισθοί των μισθοφόρων μειώθηκαν σημαντικά. Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές του SOHR, μια νέα παρτίδα με περισσότερους από 150 μαχητές του υποστηριζόμενου από την Τουρκία “Συριακού Εθνικού Στρατού”, συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστικών σωμάτων αλ-Μάτζντ, Σουλτάν Μουράντ και αλ-Χάμζα, έφτασε στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η παρτίδα στάλθηκε στη Λιβύη για να αντικαταστήσει την παρτίδα που είχε φτάσει στη Συρία στις 16 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές του SOHR, οι περισσότεροι από τους πρόσφατα επιστρεφόμενους ήταν από την μεραρχία Σουλτάν Μουράντ και τη μεραρχία αλ-Χάμζα.

-

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία προτρέπουν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία

timesadmin

Περιθώριο συμβιβασμού με τη Γερμανία για τους δημοσιονομικούς κανόνες “βλέπει” ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

timesadmin

Π. Τζεντιλόνι (ΕΕ): “Ισχυρή αύξηση της αβεβαιότητας” γύρω από την ευρωπαϊκή οικονομία

timesadmin

Infineon Technologies: Υψηλότερα κέρδη και έσοδα στο α΄ τρίμηνο, αναβάθμισε τους στόχους

timesadmin

ΔΝΤ: Οι πιο ευάλωτες χώρες στην Αφρική θα πληγούν σκληρότερα από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

timesadmin

Συμφωνία μακροπρόθεσμης ενεργειακής σύμπραξης υπέγραψαν Γερμανία και Κατάρ

timesadmin