ΚΙΝΑΛ:-Δείτε-τα-πρώτα-αποτελέσματα-των-εκλογών-–-65%-35%-προηγείται-ο-Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών – 65%-35% προηγείται ο Ανδρουλάκης

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και αυτή την Κυριακή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που είναι ρεκόρ για δεύτερο γύρο, εάν συγκριθεί με την ανάλογη διαδικασία του 2017, ολοκληρώθηκαν στις 7 και μισή το απόγευμα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Παρά τα ευτράπελα που έγιναν σε διάφορες περιοχές της χώρας, η διαδικασία κύλησε ομαλά και στις κάλπες πήγαν περισσότεροι από 206.000.  Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017. Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό.

Ήδη στο 3,5% των ψήφων, που έχουν καταμετρηθεί  ήδη, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται τμήματα από Αθήνα και Κρήτη είναι μπροστά ο Νίκος Ανδρουλάκης με 65%, έναντι 35% του Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως φαίνεται, όλοι προεξοφλούν μία νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, είτε με μικρή διαφορά, είτε με απόσταση, που να οδηγεί σε θριαμβευτική επικράτηση.

Κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών συσχετισμών θα έχει η προσέλευση των ψηφοφόρων του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του κ. Ανδρουλάκη στο β’ γύρο και εκτιμάται ότι αυτό το στοιχείο θα δώσει ώθηση για μία πολύ μεγάλη νίκη. Η διαφορά επίσης έχει σημασία για το πώς ξεκινά την επόμενη ημέρα ο νέος αρχηγός, υπό την έννοια πόσο λυμένα θα είναι τα χέρια του, εφόσον σχεδιάζει να κάνει βαθιές τομές και να αλλάξει πολλά στο κόμμα.

Σημειωτέον ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 98.431 ψήφους και ποσοστό 36,88%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συγκέντρωσε 74.093 ψήφους 27,97%.

Τρίτος ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους και ποσοστό 25,98%, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους και 3,25%, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 7946 ψήφους και 2,92%, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους και ποσοστό 2,94%.

Δείτε τη ροή των αποτελεσμάτων ανά εκλογικό τμήμα: 

Εκλογικό τμήμα πλατύ Ημαθίας

68 ψήφοι Νίκος Ανδρουλακης

24 Γιώργος Παπανδρέου

ΨΗΦΙΣΑΝ 94 συνολικά

Εκλογικό τμήμα Παλλήνης

Συνολικά ψήφισαν 243

241 έγκυρα

2 ακυρα

161 Νίκος Ανδρουλάκης

80 Γιώργος Παπανδρέου

kinal_im

Related posts

Το «χαστούκι» Μπορέλ στην Άγκυρα στις αποσκευές του ΟΗΕ

timesadmin

Τουρκία: «Το Αμπντουλχαμίντ Χαν βγαίνει για εργασίες σε κάθε γωνιά της Γαλάζιας Πατρίδας» λέει αξιωματούχος

timesadmin

Μπέρμποκ για την επίσκεψή της στην Ελλάδα: Έρχομαι σε έναν από τους στενότερους εταίρους μας στην Ευρώπη

timesadmin

Γιώργος Παπανδρέου: Η παράταξη σήκωσε βάρη που δεν της ανήκαν

timesadmin

Χρειαζόμαστε μία νέα πολιτική γενιά που θα διεκδικήσει την εξουσία χωρίς να την οικειοποιηθεί, δήλωσε από την Ήπειρο ο Γερουλάνος

timesadmin

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τσίπρα στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

timesadmin