ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Προσοχή, βρισκόμαστε στις πιο επικίνδυνες κλιματολογικές συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών»

Κικίλιας: «Προσοχή, βρισκόμαστε στις πιο επικίνδυνες κλιματολογικές συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών»

Κικίλιας: «Προσοχή, βρισκόμαστε στις πιο επικίνδυνες κλιματολογικές συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών»

Για τον αυξημένο κίνδυνος πυρκαγιάς τις ημέρες που διανύουμε, με τον καύσωνα να κορυφώνεται και να δίνει θερμοκρασίες έως και 45 βαθμών Κελσίου, προειδοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας.  Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι  «ο πλανήτης βιώνει πολλαπλές κρίσεις: πόλεμο, οικονομικές κρίσεις, υγειονομικές κρίσεις, και φυσικά, την κλιματική αλλαγή η οποία πλέον έχει περάσει στο επίπεδο της κλιματικής κρίσης, με ορισμένους να μιλούν ακόμα και για κλιματική κατάρρευση.»

«Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες, να επενδύσουμε σε υποδομές και να προστατέψουμε πρώτα απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας- τα δάση- και τις περιουσίες των ανθρώπων», επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σχετικά με τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα – και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που ήδη έχουν ξεκινήσει – ο κ. Κικίλιας  τόνισε ότι αυτές οι καιρικές συνθήκες ευνοούν σε πολύ υψηλό βαθμό την εκδήλωση πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως άλλωστε καταδεικνύει και ο χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, με πολλές περιοχές να είναι ακόμα και στο πορτοκαλί (επίπεδο 4).

«Εφιστώ λοιπόν την προσοχή όλων, αυτές τις μέρες που έχουμε καύσωνα, μελτέμια και μποφόρ και ξανά καύσωνα, να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να προασπίσουμε τη χώρα μας» είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι έχει γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό σχετικά με το επίπεδο επιφυλακής του κρατικού μηχανισμού, ωστόσο με αυτά τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, τίποτα δεν είναι αρκετό.

«Μετά τον καύσωνα και τη ξηρασία έχουμε τα μελτέμια τα οποία υπερπολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν οι άνεμοι κοπάσουν, θα έχουμε ξανά καύσωνες από τα μέσα της εβδομάδας, μέχρι το τέλος της. Βρισκόμαστε στις χειρότερες και πιο δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες που μπορεί να υπάρξουν για την εκδήλωση πυρκαγιών», δήλωσε ο υπουργός. Όσον αφορά τους πολίτες, οι οποίοι πλέον γνωρίζουν πολύ καλά την υψηλή επικινδυνότητα αυτών των ημερών, ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση να μην κάνουν εργασίες καύσης, μπάρμπεκιου ή να πετούν τσιγάρο στην ύπαιθρο, καθώς πλέον αυτού του είδους οι “αμέλειες” μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές.

Related posts

Δένδιας: Με στίχους από ποίημα του Λόρδου Βύρωνα η ομιλία του για τα 200 χρόνια από τον θάνατό του

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονικό της δεύτερης μέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin

Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: «Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη» – «Καρφιά» σε ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin

ΝΔ: Συνέδριο με προεκλογικό «άρωμα» – Η «ακτινογραφία» και τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη

James Rollner

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς – Τι θα συζητήσουν

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης

James Rollner