Κικίλιας:-Θα-είναι-μια-πολύ-δύσκολη-αντιπυρική-περίοδος,-κάθε-μέρα-και-μια-καινούργια-μάχη
ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος, κάθε μέρα και μια καινούργια μάχη

«Σήμερα το μεσημέρι συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου σε σχέση με τον τριήμερο καύσωνα που αναμένουμε από αύριο, ο οποίος θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, με θερμοκρασίες οι οποίες κάποιες φορές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου» δήλώσε ο Βασίλης Κικίλιας πριν την Διυπουργική σύσκεψη για τον καύσωνα.

«Με βάση αυτό και το δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιών που θα είναι πολύ υψηλός στο 4, για σημαντικές περιοχές της Ελλάδας, συγκαλείται διυπουργική σύσκεψη με συναρμόδια υπουργεία, φορείς, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φυσικά πρώτου και δεύτερου βαθμού και θέλουμε με βάση αυτό, δηλαδή την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, να ζητήσουμε και από τους πολίτες τη συνδρομή τους, την προσοχή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της των περιουσιών των ανθρώπων και του φυσικού κάλλους της οικολογίας.

Είμαστε ήδη, 40 ημέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Εξήγησα ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος. Ήδη έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στις οποίες έχουμε ανταπεξέλθει. Όμως προσοχή, κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα και μια καινούργια μάχη» πρόσθεσε.

Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς: Πολύ υψηλός κίνδυνος για Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)

Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών για τη ΝΔ: Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός – Πώς θα αντιδράσει ο Μητσοτάκης στο μήνυμα των πολιτώνΖυμώσεις στα κόμματα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα που συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 18% στις ΕυρωεκλογέςΕκτός όλων των στόχων ο Κασσελάκης: Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές

Related posts

Μεσολόγγι: Θρήνος στην κηδεία της 50χρονης Άννας που διαμελίστηκε από μηχανή κιμά σε κρεοπωλείο

timesadmin

Χριστίνα Κίτσος: Η πρώτη Ελληνίδα δήμαρχος Γενεύης μιλά για το «ταξίδι της ταυτότητάς της»

timesadmin

Έκθεση εικόνας και τεχνολογίας IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2024

timesadmin

Οι αθώες τροφές που μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο σας

timesadmin

ΔΥΠΑ: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση κατάρτισης ανέργων ηλικίας 25-45 ετών

timesadmin

Γαλάζια Σημαία: Αφαιρέθηκε από 13 ελληνικές ακτές – Δείτε ποιες είναι

timesadmin