Κικίλιας:-Δυνατότητα-στους-Ουκρανούς-πρόσφυγες-και-Έλληνες-της-διασποράς-να-εργαστούν-στον-ξενοδοχειακό-κλάδο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δυνατότητα στους Ουκρανούς πρόσφυγες και Έλληνες της διασποράς να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο

Τηλεδιάσκεψη με τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα Sergii Shutenko πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνομίλησα με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα Sergii Shutenko, ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει στο Υπουργείο Τουρισμού, καθώς διαγνώστηκε με Covid.

Του εξέφρασα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον ουκρανικό λαό, σε αυτή την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία και, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, τη στήριξη που θέλουμε να δώσουμε.

Ήδη δεχόμαστε πρόσφυγες από την Ουκρανία, Έλληνες της διασποράς, Πόντιους και Ουκρανούς πρόσφυγες, στους οποίους με γρήγορες διαδικασίες, σε συνεννόηση με τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, εκτός από άδεια παραμονής και φροντίδα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και τη δυνατότητα εργασίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει να δώσει άδεια παραμονής για ένα συν ένα έτη. Εμείς θέλουμε να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα μας και τους δίνουμε τη δυνατότητα να μπορέσουν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο. Πέρυσι μας έλειψαν 50.000 θέσεις εργασίας, είχαμε παραπάνω προσφορά για 50.000 θέσεις εργασίας που δεν καλύφθηκαν από την εγχώρια αγορά.

Σε αυτή την τραγική συγκυρία, με τις τραγικές εικόνες και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, εμείς θέλουμε να προτάξουμε πάνω από όλα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Σημασία έχουν πάνω από όλα οι άνθρωποι».

DSCF8709_

Ειδήσεις σήμερα:Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Δείτε την σημερινή πρόγνωσηΠότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρουςΗ τρομακτική ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων φτάνει στο Κίεβο

Related posts

Το Κίεβο απαιτεί τον τερματισμό ρωσικών επιθέσεων σε αμάχους: «Αποδείξτε ότι δεν θέλετε μια ανθρωπιστική καταστροφή»

timesadmin

Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα πρόθυμη να διαθέσει πλοία για τη μεταφορά σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια

timesadmin

Πορεία για τα Τέμπη στο κέντρο της Αθήνας – Κουτσούμπας: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

timesadmin

Νίκος Χατζηνικολάου: Τα σενάρια για τις εκλογές και η συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο

timesadmin

Νέα επίθεση Πολάκη στον Πλεύρη για τα μονοκλωνικά – «Ζήτα συγγνώμη και παραιτήσου σήμερα»

timesadmin

Ελπίζω να σας αφήνω λίγο πιο αισιόδοξους, γράφει ο Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του

timesadmin