Κιβωτός-του-Κόσμου:-Ψάχνουν-για-κακοποίηση-άλλων-τριών-παιδιών-–-Έτοιμος-να-καταθέσει-δήλωσε-ο-πατέρας-Αντώνιος
ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Ψάχνουν για κακοποίηση άλλων τριών παιδιών – Έτοιμος να καταθέσει δήλωσε ο πατέρας Αντώνιος

Σε τρία πρόσωπα, τα οποία είτε φιλοξενούνται ακόμη και σήμερα σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είτε φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν σε αυτές, στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που διεξάγουν οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες χειρίζονται τη σχετική δικογραφία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ενδιαφέρον των εισαγγελικών λειτουργών στρέφεται σε αυτά τα τρία πρόσωπα, καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίησή τους. Μάλιστα, για το τρίτο από τα πρόσωπα αυτά, το οποίο φέρεται να είναι ανήλικο, οι ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίησή του προέκυψαν, έπειτα από κατάθεση που έδωσε στις δυο εισαγγελείς πρώην εργαζόμενος σε δομή της Κιβωτού.

Υπό συνθήκες μυστικότητας, οι εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη συγκεκριμένη δικογραφία, αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, καθώς και άλλα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι πιθανώς να έχουν κακοποιηθεί.

Σκοπός είναι οι φάκελοι αυτοί, στους οποίους φέρεται να μην είχε πρόσβαση η προηγούμενη διοίκηση της Κιβωτού, να φτάσουν στα χέρια των εισαγγελέων, προκειμένου να ανευρεθούν στοιχεία, μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, στις δύο εισαγγελείς κατάθεση έδωσαν δύο παιδαγωγοί, πρώην εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των μαρτύρων σε 12. Συγκεκριμένα, επτά μάρτυρες είχαν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι υπόλοιποι πέντε έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα στις δύο εισαγγελείς που ανέλαβαν να συνεχίσουν την έρευνα.

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου, έπειτα από τα δημοσιεύματα ότι εκείνος και η πρεσβυτέρα είναι εξαφανισμένοι, επικοινώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με την Εισαγγελία και ενημέρωσαν ότι ο ιερέας είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να εμφανιστεί ενώπιόν της, όποτε του ζητηθεί.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδρυτής της Κιβωτού έχει ήδη συζητήσει με τρεις δικηγόρους στην Αθήνα, προκειμένου αυτοί να τον εκπροσωπήσουν ως νομικοί του παραστάτες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκίνησε η έρευνα για τη ΜΚΟ HumanRights 360 – Απιστία και εγκληματική οργάνωση ψάχνει η εισαγγελίαΘρήνος για τον αρχισμηνία που σκοτώθηκε στη Μεσογείων – Έτρεχε για να προλάβει το λεωφορείοΠάρτι στο Twitter με τους «παγετώνες που καταστρέφουν την παραγωγή στην Πέλλα» του Τσίπρα

Related posts

Δήμος Δάφνης-Υμηττού: «Η θέση της Γυναίκας στη σημερινή κοινωνία»

timesadmin

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμι με εντάσεις έως 7 μποφόρ – Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς

timesadmin

Κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ: Κανονικά η διανομή δεμάτων και αλληλογραφίας – Ποιες υπηρεσίες δεν θα εξυπηρετούνται

timesadmin

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 14χρονη από την Τετάρτη

timesadmin

Πάτρα: Ανθρωποκυνηγητό για επιδειξία, επιτέθηκε σε 20χρονη και επιχείρησε να της βγάλει τα ρούχα!

timesadmin

«Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια δεν είναι φοιτητές» λέει η Ουκρανή φοιτήτρια που καταγγέλλει κλίμα εκφοβισμού στο ΑΠΘ

timesadmin