Κατσανιώτης: Μαζί με Κύπρο και Αρμενία εργαζόμαστε για την καταδίκη της τουρκικής κατοχής της Κύπρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσανιώτης: Μαζί με Κύπρο και Αρμενία εργαζόμαστε για την καταδίκη της τουρκικής κατοχής της Κύπρου

Κατσανιώτης: Μαζί με Κύπρο και Αρμενία εργαζόμαστε για την καταδίκη της τουρκικής κατοχής της Κύπρου

Ελλάδα, Κύπρος και Αρμενία εργάζονται, παράλληλα, από κοινού για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα-Κύπρος-Αρμενία αλλά και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών των τριών χωρών συζητήθηκαν κατά την Τριμερή Συνάντηση που πραγματοποίησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου και ο Ύπατος Αρμοστής της Αρμενίας για θέματα Διασποράς Zareh Sinanyan, στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Η τριμερής συνάντηση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που από κοινού οι τρεις πλευρές συμφώνησαν τον Ιούνιο του 2022 στην Ελλάδα με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και οι οποίες αποσκοπούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της τριμερούς συνεργασίας σε θέματα Διασποράς.

Επιπρόσθετα, συζήτησαν και αποφάσισαν μελλοντικές δράσεις σε χώρες με ισχυρή Διασπορά των τριών χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία. Οι εν λόγω δράσεις θα αφορούν κυρίως τη νέα γενιά των Αποδήμων μας, καθώς αυτή αποτελεί το μέλλον της Διασποράς μας.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε παράλληλα στην Έκθεση Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Κύπρο, με θέμα «τρεις εθνικές τραγωδίες του 20ου αιώνα: τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως Ελλάδα, Κύπρος και Αρμενία εργάζονται από κοινού για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, της Γενοκτονίας των Αρμενίων, και για τη διεθνή καταδίκη της τουρκικής κατοχής της Κύπρου.

Τριμερής συνάντηση 🇬🇷🇨🇾🇦🇲 στο Ερεβάν. Με τους ομολόγους μου Φ.Φωτίου & Z.Sinanyan συζητήσαμε κοινές προκλήσεις & ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης δεσμών. Εργαζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας Ποντίων & Αρμενίων & για τη διεθνή καταδίκη της τουρκικής κατοχής της Κύπρου. pic.twitter.com/JbXVL7Cusc

— Andreas Katsaniotis (@katsaniotis) October 28, 2022

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας

Να σημειωθεί πως ο κ. Κατσανιώτης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ερεβάν προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διασποράς της Αρμενίας αλλά και για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της εκεί ιστορικής Ελληνικής κοινότητας. Στο περιθώριο του Συνεδρίου Διασποράς ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης Άλεν Σιμονιάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Ισόβια σε… ζωντανή μετάδοση – Αποκεφάλισε τη φίλη της, για να της πάρει τα λεφτά (βίντεο)

Βιασμός 12χρονης: Η μάνα είχε χάσει τον έλεγχο του παιδιού της, αλλά δεν το εξέδιδε, λέει ο δικηγόρος της

ΗΠΑ: Με σφυρί χτύπησε ο διαρρήκτης τον σύζυγο της Πελόζι – Ψάχνουν τα κίνητρα της επίθεσης

-Related posts

Στη Νέα Υόρκη αύριο ο Χρήστος Σταϊκούρας

timesadmin

Τσαπανίδου για υπόθεση Φλώρου: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σιωπά

timesadmin

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Πότε θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα την Κυριακή

timesadmin

Αμερικανοί αναρωτιούνται: Έχει γίνει η Τουρκία εχθρός των ΗΠΑ;

timesadmin

Περιοδεία σε Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Οινούσσες και άλλα 21 νησιά κάνει ο Χαρδαλιάς

timesadmin

Αλέξης Τσίπρας: Επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ελλείψεις σε φάρμακα

timesadmin