Κατρίνης:-Αρνείται-η-κυβέρνηση-να-ελέγξει-την-αισχροκέρδεια-στην-αγορά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρίνης: Αρνείται η κυβέρνηση να ελέγξει την αισχροκέρδεια στην αγορά

“Η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται διαρκώς, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα”, ανέφερε ο  επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, σε συνέντευξή του στο OPEN.

Ο κ. Κατρίνης μεταξύ άλλων ανέφερε για το θέμα των υποκλοπών:

“Η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται διαρκώς, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αρχικά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ισχυριζόταν ότι δεν παρακολουθείται κανένα πολιτικό πρόσωπο, ενώ λίγες ημέρες μετά αποκαλύφθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην ίδια συνεδρίαση, στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ να ελεγχθεί ποιος χρησιμοποιεί το predator στην Ελλάδα, η κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν μπορεί να ελέγξει ή να περιορίσει τα παράνομα λογισμικά και ότι η απειλή είναι παγκόσμια.

Λίγες ημέρες πριν, παραμονή της δημοσιοποίηση της λίστας πολιτικών προσώπων που γράφτηκε ότι παρακολουθούνται μέσω του predator, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φέρει νομοθετικό πλαίσιο για την απαγόρευση του predator…

Τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και η κυβέρνηση εξακολουθεί να συγκαλύπτει την υπόθεση. Δεν κάλεσε στην εξεταστική επιτροπή ούτε τον κ. Δημητριάδη που “καρατομήθηκε” εξαιτίας των υποκλοπών, ούτε τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό.

Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που εμπορεύονται τα παράνομα λογισμικά στην Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν ότι η συνεργασία της μιας εταιρείας με την ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018, όλοι γνωρίζουν τις προσωπικές σχέσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων με στελέχη του σκληρού πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου κι, όμως, αυτοί δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμη σε κανέναν.

Κανείς δεν ξέρει ποιος παρακολουθείται στη χώρα και όλα αυτά συμβαίνουν επί διακυβέρνησης ΝΔ και την ΕΥΠ να έχει υπαχθεί στον Πρωθυπουργό με απόφαση του κ. Μητσοτάκη”.

Για το θέμα της ακρίβειας:

“Η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη. Η όποια τελική μείωση της τιμής οφείλεται στις επιδοτήσεις, οι οποίες προέρχονται από την υψηλή φορολογία στα καύσιμα και τα τρόφιμα.

Έχουμε την ευρωπαϊκή σύσταση για τη φορολόγηση των υπερκερδών των πετρελαϊκών εταιρειών κι όμως, από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση.

Έχουμε την ευρωπαϊκή σύσταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και η κυβέρνηση κωφεύει.

Από την άλλη δεν έχουμε σχεδόν καθόλου ελέγχους στην αγορά. Συγκεκριμένα από τον Απρίλιο που έχει ψηφιστεί η διάταξη για την αισχροκέρδεια, έχουν επιβληθεί μόλις δύο ή τρία πρόστιμα για αισχροκέρδεια στα τρόφιμα, αφού το μόνο που νοιάζει τον κ. Γεωργιάδη και την κυβέρνηση είναι να κάνει επικοινωνιακά σόου κι όχι να υπάρξει αποτέλεσμα για την τσέπη του πολίτη.

Στο τέλος Νοεμβρίου, ας ρωτήσουμε τους πολίτες αν η κατάσταση είναι καλύτερη από τα τέλη Οκτωβρίου. Η απάντηση θα εκπλήξει δυσάρεστα την κυβέρνηση”.

Related posts

Προσαύξηση σύνταξης και για παππού, γιαγιά ή τρίτους που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων

timesadmin

Συζητήσεις Β. Κικίλια με υπ. Οικονομίας των ΗΑΕ για νέα πτηση Ντουμπάι-Θεσσαλονίκη-Νέα Υόρκη

timesadmin

Ψηφίζει ξανά Ελλάδα ο FTI: Επεκτείνει το πρόγραμμα του 2023

timesadmin

Αποζημίωση στα θύματα απάτης θα δίνουν οι τράπεζες

timesadmin

Το “μεγάλο στοίχημα” του ΟΣΕ: Οι συνδέσεις με ΒΙΠΕ και λιμάνια

timesadmin

Μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητούν οι φορείς

timesadmin