Κατάρ-–-Κίνα-υπέγραψαν συμφωνία-για-προμήθεια-lng-με-27ετή-ισχύ
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ – Κίνα υπέγραψαν συμφωνία για προμήθεια LNG με 27ετή ισχύ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:34

Το Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα μια συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με την Κίνα για 27 χρόνια, λέγοντας πως πρόκειται για τη “μεγαλύτερη διάρκεια” που έχει ποτέ καταγραφεί στη βιομηχανία αυτή, εν μέσω παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Η ανακοίνωση γίνεται ενώ πολλές χώρες στην Ευρώπη επιδιώκουν να στραφούν προς εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, χωρίς να έχουν καταλήξει σε μια τέτοια συμφωνία με το πλούσιο σε αέριο εμιράτο του Κόλπου.

Η δημόσια εταιρία Qatar Energy θα εξάγει κάθε χρόνο τέσσερα εκατομμύρια τόνους LNG που θα προέρχεται από το νέο της πρότζεκτ Βόρειο Πεδίο (North Field) στη Sinopec (China Petroleum and Chemical Corporation), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σάαντ Σερίντα Αλ-Κάαμπι, υπουργός Ενέργειας του Κατάρ.

Πρόκειται για τη “συμφωνία με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην ιστορία της βιομηχανίας του LNG” ανέφερε ο αξιωματούχος, που είναι επίσης γενικός διευθυντής της Qatar Energy.

Το Βόρειο Πεδίο είναι στο κέντρο της στρατηγικής του Κατάρ για αύξηση της παραγωγής LNG κατά 60% και πλέον, προκειμένου να φθάσει τα 126 εκατ. τόνους ετησίως έως το 2027.

Η Ασία, με επικεφαλής την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, αποτελεί την κυριότερη αγορά για το αέριο του Κατάρ, το οποίο καλοβλέπουν όλο και περισσότερο οι ευρωπαϊκές χώρες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Όμως οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ήταν δύσκολες, με τη Γερμανία και άλλες χώρες να αρνούνται να υπογράψουν το είδος των μακροπρόθεσμων συμφωνιών που έχει συνάψει το Κατάρ με τις ασιατικές χώρες.

- Α-

Related posts

Antofagasta: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την παραγωγή το 2022

timesadmin

Qatargate: Να αφεθεί ελεύθερη η πελάτισσά του, ζητά ο συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας του Παντσέρι

timesadmin

AMC Networks: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα τριμήνου

timesadmin

Μασκ: Δηλώνει βέβαιος ότι Σαουδάραβες επενδυτές στήριζαν την έξοδο της Tesla από το ταμπλό

timesadmin

Πορτογαλία: Έφοδος της αστυνομίας σε δημοτικό κέντρο υποστήριξης προσφύγων όπου Ρώσοι συνέλεγαν δεδομένα Ουκρανών

timesadmin

Ο Kαταλανός ηγέτης Πουτζντεμόν αντικαταστάθηκε στην προεδρία του κόμματός του

timesadmin