Κασσελάκης:-Το-deal-της-attica-bank-ζημιώνει-το-ελληνικό-δημόσιο-και-κερδίζει-ο-ιδιώτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Το deal της Attica Bank ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και κερδίζει ο ιδιώτης

Στέφανος Κασσελάκης Star

Στο θέμα του deal της Attica Bank και στην στάση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ αναφέρεται με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«‘Δεν υπάρχει αντιπολίτευση’.

‘Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολίτευση’.

Λοιπόν, είδαμε την πλειοψηφία των μέσων να τηρούν σιγήν ιχθύος για το deal της Attica Bank. Το deal δηλαδή που δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Και μόνο ‘κύκλοι’ να απαντούν από το υπουργείο Οικονομικών, γιατί ο κατά τα άλλα ‘σκληρός’ με τις τράπεζες υπουργός, αποφάσισε να κρυφτεί. Καταλαβαίνουμε το ‘άγχος’ των εμπλεκόμενων μερών να υπογραφεί πρώτα η συμφωνία και να μας ενημερώσουν μετά. Είμαστε σίγουροι ότι οι σύμβουλοι που ως τώρα έχουν πάρει ένα τεράστιο ποσό, μέχρι και 21 εκατ. ευρώ, έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν για να ζημιωθεί το δημόσιο και να κερδίσει ο ιδιώτης. Και να το καλύψουν με λεξιλόγιο γεμάτο όρους για να αποπροσανατολίσουν τον Έλληνα πολίτη που με τα χρήματά του δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα”.

Ακολούθως εξηγεί: “Στο Νόμο του ΤΧΣ προβλέπονται δύο εκθέσεις από ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, ‘οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι η σκοπούμενη συμμετοχή στην έκδοση νέων μετοχών ή άλλων τίτλων ιδιοκτησίας συμβάλλει στη διατήρηση, προστασία ή βελτίωση της αξίας της υφιστάμενης συμμετοχής του Δημοσίου στο κεφάλαιο της Τράπεζας ή των προοπτικών αποεπένδυσης από αυτή’. Αλήθεια διατηρείται, προστατεύεται ή βελτιώνεται η αξία των μετοχών του Δημοσίου στην Attica Bank; Το λέω και πάλι. Το Δημόσιο θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία 800 εκατ. ευρώ. Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκατ., θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας! Ιδιωτικός τραπεζικός πυλώνας με επένδυση του Δημοσίου”.

Εν είδει υστερόγραφου προσθέτει: “Η τράπεζα Αττικής όπως ανέφερα, δεν είναι η μόνη περίπτωση που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο. Θα ακολουθήσουν και άλλα παραδείγματα αύριο. Τελικά τον δρόμο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα περπατήσαμε μόνοι μας. Πού εξαφανίστηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της Κεντροαριστεράς;».

Δείτε την ανάρτηση:

«Δεν υπάρχει αντιπολίτευση.»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολίτευση.»

Λοιπόν, είδαμε την πλειοψηφία των μέσων να τηρούν σιγήν ιχθύος για το deal της Attica Bank. Το deal δηλαδή που δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Και μόνο «κύκλοι» να… pic.twitter.com/2QGdru4qlQ

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) July 9, 2024

Related posts

Συνάντηση Μητσοτάκη – Λι Τσιανγκ: «Με την Κίνα έχουμε οικοδομήσει μια ισχυρή, αμοιβαία επωφελή σχέση»

timesadmin

Αυγενάκης: Συμμαχία των χωρών του Νότου για διορθώσεις στην ΚΑΠ

timesadmin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με θετική ατζέντα απέναντι στο lifestyle Κασσελάκη – Double score της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis

timesadmin

Συμφωνία των Πρεσπών: Τελεσίγραφο της Αθήνας στα Σκόπια να συμμορφωθούν το αργότερο έως τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

timesadmin

Αλέξης Γεωργούλης: Σκέφτηκα να κάνω ένα καινούργιο κόμμα

timesadmin

Σταϊκούρας: «Έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και την πραγματικότητα» – Η απάντηση για τη ΛΑΡΚΟ

wp-needuser