Κασσελάκης:-Να-σταθούμε-αντάξιοι-στην-ιστορία-του-Μπελογιάννη-και-των-αγωνιστών-της-δημοκρατίας-μας-–-Η-ανακοίνωση-του-ΚΚΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας – Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Κασσελάκης: Να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας – Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Κασσελάκης: Να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας – Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Έχουμε την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από την επίσκεψη του στην Αμαλιάδα και το Μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη, συνοδευόμενος από το δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Στην συγκεκριμένη του δήλωση απάντησε το ΚΚΕ.

Προηγουμένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε περιοδεύσει στον Πύργο Ηλείας όπου είχε την ευκαιρία στο κέντρο της πόλης να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής. Από το μουσείο, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε τα εξής:

«Έχω βαθιά και τη συγκίνηση και τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε και είμαι ελάχιστος μπροστά στο ανάστημα αυτού του ανθρώπου που είναι πίσω μου, του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία.
Και το μόνο το οποίο αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι η σύγχρονη Αριστερά. Εκείνη που έχει στο DNA της να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο για το καλό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, για το καλό της δημοκρατίας και των θεσμών.

Έχουμε λοιπόν την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας, όπως είναι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών -είτε αυτό λέγεται παρακολουθήσεις είτε αυτό λέγεται Τέμπη είτε προπαγάνδα.
Οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. Άλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε ‘ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο’.

‘Αρα λοιπόν, εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι είμαι τόσο υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε ως κυβέρνηση ώστε αυτό εδώ το μουσείο να ολοκληρωθεί.
Και σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να αισθανθεί υπερήφανος για το μέλλον που θα αφήσει στα παιδιά του».

Η απάντηση του ΚΚΕ

«Ενημερώνουμε τον κύριο Κασσελάκη ότι ο Νίκος Μπελογιάννης, ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις “αξίες” που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του», τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη και τις δηλώσεις του».

«Ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις “ιερές συμμαχίες” του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι “συνέταιροι”, αλλά ταξικοί αντίπαλοι.

Θυσίασε τη ζωή του, για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταλήγει στο σχόλιό του:
«Έλεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό και την ιστορική παραχάραξη!».

Related posts

Νίκος Χαρδαλιάς: Διευρύνουμε τη στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Κίνα

timesadmin

Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Αν οι πολιτικοί διαφωνούν με τον τρόπο προαγωγής των δικαστών να αναθεωρήσουν την σχετική συνταγματική διάταξη

protothema.gr

Η Νέα Αριστερά εκθέτει τον Κασσελάκη: Δεσμεύτηκε για 5% του ΑΕΠ στην Yγεία ενώ τώρα είναι στο 5,7%

timesadmin

ΝΔ: Φροντιστήριο στους βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια – Σκέρτσος: Ανήκουμε στη Δύση, είμαστε καθρέφτης της κοινωνίας

timesadmin

Μιχαηλίδου από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα υποστήριξε την Οδηγία για την εργασία μέσω πλατφόρμας

timesadmin

Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών για τους εκλογικούς καταλόγους

protothema.gr