Κασσελάκης:-Να-αρχίσουμε-τη-συζήτηση-της-σύγκλισης-–-Στον-ΣΥΡΙΖΑ-που-γνωρίζω-εγώ-δεν-υπάρχουν-κονδύλια-που-να-δίνονται-σε-troll
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Να αρχίσουμε τη συζήτηση της σύγκλισης – Στον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζω εγώ δεν υπάρχουν κονδύλια που να δίνονται σε troll

Για τις γαλλικές εκλογές, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα της εφημερίδας «Αυγή» μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Για τις εκλογές στην Γαλλία και τη νίκη Μελανσόν ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στο MEGA ότι «καταρχάς έχουμε πάρα πολύ δρόμο για δούμε τι ακριβώς θα γίνει στην Γαλλία στο τέλος. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας στην οποία η Αριστερά – και να το τονίσω όχι η κεντροαριστερά – έχει την μεγαλύτερη επιρροή από τις άλλες παρατάξεις και αυτό είναι θετικό. Αλλά πρέπει λίγο να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο, ποιο είναι το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας και ποιο το δικό μας. Εδώ μιλάμε για 577 περιφέρειες μονοεδρικές. Αν κάποιος το κάνει αναλογικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας στην Γαλλία, θα είχαμε 89 Περιφέρειες στην Ελλάδα, με 89 μονοεδρικές Περιφέρειες. Πιστεύεστε ότι μετά από 2 γύρους δεν θα αναγκαζόμασταν να έχουμε σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων; Τότε να δείτε πόσο δύσκολο θα ήταν για τον κ. Μητσοτάκη να πάρει 41% συν μπόνους και να μπορεί αυτή την στιγμή να κάνει ό, τι θέλει στην χώρα μας. Εμείς έχουμε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που βασίζεται καθαρά στην δύναμη των κομμάτων στην Βουλή. Δεν μπορούμε έτσι να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Για τα πολιτικά, εάν πάρει κάποιος τα ποσοστά του α’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, και βάλει αυτά τα ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα για την Βουλή, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για τεράστια διαφορά αυτού του κόμματος και δυνατότητα αυτοδυναμίας, κ.ο.κ.. Με αυτά τα ποσοστά όμως στον β’ γύρο στην Αθηνά, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν προοδευτικός υποψήφιος, καταφέραμε να νικήσουμε τον κ. Μπακογιάννη. Η σύγκλιση στο τωρινό βουλευτικό σύστημα προφανώς είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί υπάρχει και η ενισχυμένη αναλογική, αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά σε βάση προγραμμάτων. Δεν είναι το ίδιο με μονοεδρικές Περιφέρειες».

Σχετικά με το θέμα των συγκλίσεων με κόμματα της Κεντροαριστεράς ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «να αρχίσουμε την συζήτηση της σύγκλισης. Εγώ ο ίδιος στην ομιλία μου στην ΚΕ το Σάββατο, είπα ότι στις επόμενες  προτάσεις νόμου – τροπολογίες που θα έχουμε στην Βουλή, στο ζήτημα των τραπεζών και τα υπερκέρδη τους που ζημιώνουν τον ελληνικό λαό, ότι εκεί θα απευθυνθώ στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – όποια και αν είναι αυτή -, όταν οι προτάσεις είναι έτοιμες, για να συνεργαστούμε στο να τις βελτιώσουμε. Και αν είναι ένα πλαίσιο που υπάρχει συναίνεση, τότε έχει καλώς. Ως ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κανένα απολύτως κώλυμα να έχουμε πολύ φιλολαϊκή μεταρρύθμιση στις τράπεζες, στα υπερκέρδη τους, στις προμήθειες. Ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης, δεν έχει δουλέψει στην πραγματική οικονομία, στο επιχειρείν. Ο υπ. Οικονομικών πρέπει να έχει εμπειρία στον πραγματικό κόσμο της οικονομίας. Δεν μπορεί να είναι θεωρητική η εμπειρία ενός υπουργού. Οι τράπεζες ρυθμίζονται από την ΕΚΤ. Αν έχει την δυνατότητα ο υπουργός να κάνει κάτι, γιατί δεν το κάνει;».

Για το επιχειρείν και τα κέρδη είπε ότι «θέλουμε να έχουμε πλούτο με βιώσιμη συμπεριληπτική ανάπτυξη στην χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μην μπορούν να περάσουν το κατώφλι των τραπεζών. Και συγχρόνως όσες έχουν πρόσβαση σε όλα τα συστήματα – τραπεζικά και πολιτικά – και να έχουν ρεκόρ κερδών. Κάτι δεν λειτουργεί στην οικονομία μας. Αν το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν μπορούν  να τα βγάλουν πέρα στην χώρα μας τότε έχομε ένα τεράστιο ζήτημα στην χώρα μας. Δεν μπορούμε να λέμε ότι όλες οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

«Να εξορθολογήσουμε τις δαπάνες μας – Η ΝΔ δεν παρουσιάζει τις ρυθμίσεις χρεών της»

«Άλλη μια μάστιγα που θα βρούμε μπροστά  μας είναι το ιδιωτικό χρέος. Το κυβερνών κόμμα αυξάνει το χρέος του συνεχώς και βλέπουμε να χάνονται σπίτια από τα κόκκινα δάνεια. Ως ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τραπεζικά χρέη. Χρέη σε προμηθευτές έχουμε. Θέλουμε να εξορθολογήσουμε τις δαπάνες με τα έσοδά μας για να μπορούμε να λέμε στον κόσμο ότι μπορούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας και  συνεπώς μπορούμε να φτιάξουμε την χώρα μας. Γιατί η ΝΔ δεν παρουσιάζει την ρύθμιση χρέους που έχει, ενώ ο κόσμος δεν μπορεί να έχει αυτές τις ρυθμίσεις στα χρέη του, και επίσης τις ρυθμίσεις των πολιτικών το Πόθεν Έσχες τους. Κάναμε τροπολογία γι΄ αυτό»

«Δεν έχουμε βρει λύση για την Αυγή – Έχει μειωθεί η επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο κ. Κασσελάκης.

«Εμείς θέλουμε οι ρυθμίσεις των πολιτικών προσώπων να είναι δημόσιες και η ΝΔ το απορρίπτει αυτό. Όσον αφορά στο δικό μας θέμα, είναι κάτι που το έχουμε βρει μπροστά μας, γι΄ αυτό και αναγκάστηκα να δανείσω για κάποια δώρα Χριστουγέννων . Το πλαίσιο έχει γίνει ασφυκτικό. Ένα μεγάλο μέρος της επιχορήγησης του κόμματος για τις ευρωεκλογές πήγε στα Μέσα του κόμματος αντί να πάει σε ψηφοδέλτια, καμπάνιες και εκτυπώσεις κτλ. Λύση με τους εργαζομένους της Αυγής δε έχουμε βρει ακόμα αλλά έχουμε βρει τρόπους επικοινωνίας. Το κομμάτι αυτό το έχει αναλάβει η Οικονομική Επιτροπή που ενέκρινε η ΚΕ η οποία θα παρουσιάσει μερικές προτάσεις στην επόμενη ΠΓ, την Πέμπτη το μεσημέρι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασσελάκης: «Το ζήτημα έχει συζητηθεί με τις διοικήσεις των Μέσων αρκετές φορές; Εδώ και μήνες. Την 1η μέρα που είχα γυρίσει τον Ιανουάριο από τις ΗΠΑ το είχαμε συζητήσει για την Αυγή. Και τον Απρίλιο το είχαμε συζητήσει. Κατηγορούμαι για ό, τι κάνω και ό, τι δεν κάνω. Εκπροσωπώ τον βασικό μέτοχο των δύο αυτών Μέσων που είναι δυο ανεξάρτητες εταιρείες. Δεν είναι εξ ολοκλήρου δίκη μου ευθύνη, δεν είμαι ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών. Καταλαβαίνω τον πολιτικο-ιστορικό παράγοντα και τον ανθρώπινο, πήγα διά ζώσης και θα ξέρουν τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Είναι στο δικός του κομμάτι τώρα να μας δώσουν προτάσεις. Δεν έχω βρει χρήματα που να έχουν δοθεί σε troll. Στον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζω εγώ, σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχουν κονδύλια που να έχουν πάει σε troll. Εδώ δεν έχουμε επιχορήγηση για να πληρώσουμε μισθούς των ανθρώπων του κόμματος».

Related posts

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Μετανάστευσης – Παναγιωτόπουλος: Το μεταναστευτικό είναι μία πολυπαραγοντική εξίσωση

timesadmin

Η Αχτσιόγλου «καρφώνει» τον Παπανώτα: «Σεξισμός, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας και μισογυνισμός»

timesadmin

Μητσοτάκης από Βίλνιους: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η φυσική πύλη εισόδου για την ενέργεια από το νότο στο βορρά

timesadmin

Κουτσούμπας στο TikTok: «40% η ΔΑΠ; Καλά από πότε είναι αυτή η εφημερίδα» αναρωτιέται υπό τους ήχους της Μαρίνας Σάττι

wp-needuser

Βελόπουλος: Όσοι αισχροκερδούν να πηγαίνουν για κακούργημα

protothema.gr

Βορίδης: Αρραγής η κοινοβουλευτική συνοχή της ΝΔ

timesadmin