Κασσελάκης: Να αναλάβουν οι εργαζόμενοι τη διαχείριση της Αυγής ή να αναζητηθεί ιδιωτική εταιρεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Να αναλάβουν οι εργαζόμενοι τη διαχείριση της Αυγής ή να αναζητηθεί ιδιωτική εταιρεία

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αυγή», παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ και της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, με όλους τους εργαζόμενους, απαντώντας στα ερωτήματα που του τέθηκαν ένα προς ένα και κατόπιν πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.  

Αγκάθι, ωστόσο, για την όποια λύση αποτελούν τα οικονομικά δεδομένα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 4 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση κάθε χρόνο, εκ των οποίων στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα πάγια έξοδα του, όταν τα κομματικά μίντια κοστίζουν 3.5 εκατομμύρια κάθε χρόνο, όπως τόνισε και ο Οικονομικός Διευθυντής, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κουμουνδούρου αναζητούσε όλο το τελευταίο διάστημα πιθανές λύσεις, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του κόμματος στους εργαζόμενους, ενώ ειδικά για την μισθοδοσία τους, την είχε καλύψει προσωπικά τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων, όπως υπενθύμισε και ο ίδιος. Παράλληλα, το εμπορικό τμήμα του μέσου κινήθηκε το τελευταίο διάστημα και προς εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή, προσπάθεια που δεν απέδωσε καρπούς.

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ στην προτεινόμενη πρόταση του για τη βιωσιμότητα των κομματικών μέσων, προτίθεται να καλύψει τους μισθούς των εργαζομενων που οφείλονται, αλλά και κάθε είδους χρέος που έρχεται από το παρελθόν ή είναι ανάμεσα στα τρέχοντα, ενώ έχουν ρυθμιστεί από την Κουμουνδούρου και καταβάλλονται οι οφειλές προς το κράτος.

Παράλληλα, δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο κυριακάτικο φύλλο και στην ιστοσελίδα του μέσου, στα πρότυπα των ιδιωτικών ΜΜΕ, αλλά με αναπροσαρμογή επί των μισθών τους.

Ως προς το μέλλον της «Αυγής», η πρόταση Κασσελάκη ενέχει δυο δρόμους, ή αυτόν της αυτοδιαχείρισης του μέσου, καθαρού από χρέη και υπό την μορφή συνεταιρισμού, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», είτε με την μορφή συνδιαχείρισης, όπου το 50% των μετόχων θα μείνουν στο κόμμα και οι υπόλοιπες θα εξαγοραστούν από τους εργαζόμενους. 

Ειδήσεις σήμερα:Νέα γκάφα Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό – Δείτε φωτογραφίες

Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση, είπε ο Κιρ Στάρμερ στις πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ ΣτριτRelated posts

Σπόντες Σπίρτζη για Κασσελάκη: Προφανώς δεν έχουμε υιοθετήσει το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

protothema.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν έχει να εισφέρει τίποτα άλλο στον πολιτικό διάλογο παρά μόνο δηλητήριο

timesadmin

LIVE η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

wp-needuser

Η κυβέρνηση αλλάζει την ατζέντα, περιμένει την Ιεραρχία και μετράει τα γαλάζια «κουκιά» για τον γάμο ομοφύλων

timesadmin

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας

timesadmin

Νίκη: Η ανακοίνωση από τον Νίκο Παπαδόπουλο μετά τις αντιδράσεις – «Καταδικάζω κάθε είδους βία»

James Rollner