Κασσελάκης-από-Ξάνθη:-Πρότυπο-προς-μίμηση-η-διαχρονική-αρμονική-συνύπαρξη-χριστιανών-και-μουσουλμάνων-στην-Θράκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Ξάνθη: Πρότυπο προς μίμηση η διαχρονική αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη

Κασσελάκης από Ξάνθη: Πρότυπο προς μίμηση η διαχρονική αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη

Στέφανος Κασσελάκης

Στην Ξάνθη βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης και επισκέφθηκε τον Τοποτηρητή της Μουφτείας, Χεμσερή Νεζντέν. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύει ο βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

“Η διαχρονική συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στην Θράκη, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στον κόσμο και πρότυπο προς μίμηση και η Ελλάδα θα έπρεπε να το αξιοποιήσει αυτό με οικονομική ανάπτυξη και αποκέντρωση”, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

“Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμά μας για ανάπτυξη, για ισονομία, κοινωνική ειρήνη, για ειρήνη στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή μας και να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας οι οποίοι αυτή τη στιγμή πλήττονται από την ακρίβεια”, είπε σύμφωνα με το ---, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Εδώ στην Θράκη, πάνω από έναν αιώνα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά, ειρηνικά. Έχουμε θρησκευτική ελευθερία, τα τζαμιά μας λειτουργούν κανονικά, η φωνή του μουεζίνη ακούγεται πέντε φορές την ημέρα από τα μεγάφωνα. Επίσης έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις αρχές, με τον Μητροπολίτη και το Υπουργείο Παιδείας”, τόνισε ο Τοποτηρητής της Μουφτείας.

Related posts

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το ειδικό Ταμείο Απανθρακοποίησης για τα ελληνικά νησιά – Έως 2 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση

protothema.gr

Ο Γεροτζιάφας απαντάει στον Πολάκη: Ο πιο «τραμπικός» πολιτικός διασπείρει την σύγχυση δημιουργώντας διαρκώς κρίση εμπιστοσύνης

wp-needuser

Παρέμβαση Τσίπρα: Νέες εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι λευκή επιταγή τριετίας στον Κασσελάκη – Στον αέρα το συνέδριο

timesadmin

Σταϊκούρας: Το FlyOver είναι αναγκαίο έργο για τη Θεσσαλονίκη – Τον Νοέμβριο θα λειτουργήσει το Μετρό

timesadmin

Γεραπετρίτης: Παραχωρήσεις δεν γίνονται ανεκτές, η Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

timesadmin

Πιερρακάκης: Fake news τα σενάρια περί υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων

timesadmin