Κασουλίδης:-Θετική-υποδοχή-της-πρότασης-για-Μέτρα-Οικοδόμησης-Εμπιστοσύνης-στο-Κυπριακό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασουλίδης: Θετική υποδοχή της πρότασης για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Κυπριακό

Θετικά υποδέχονται την πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο εξωτερικό, δήλωσε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Κασουλίδης, διευκρίνισε επίσης ότι δεν ήταν η κυπριακή κυβέρνηση που έθεσε τις κυρώσεις σε παρένθεση αλλά κάποια κράτη μέλη της ΕΕ και κάλεσε όλους όσοι αντιδρούν στα ΜΟΕ «να αφουγκραστούν ποιο είναι το κόστος και ποιο είναι το όφελος της πρότασης των μέτρων και αν υπάρχει κάποιος που διαφωνεί ότι το κυριότερο όφελος είναι να σωθεί η Αμμόχωστος να βγει και να μας το πει».

Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ζοζέπ Μπορέλ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας.

Σημείωσε πως στο επίκεντρο όλων αυτών των συναντήσεων θα είναι η προώθησητης πρότασης των ΜΟΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η πρόταση για τα ΜΟΕ βρίσκει «ευήκοα ώτα» απάντησε ότι «οι Πρέσβεις της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου είναι διαπιστευμένοι έχουν πάρει οδηγίες να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις της διαπίστευσής τους και από όλους που λαμβάνω εκθέσεις όλοι υποδέχονται θετικά την πρόταση των ΜΟΕ, όπως και με εκείνους που μίλησα εγώ».

Κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις στο εσωτερικό ότι τέθηκαν οι κυρώσεις στην παρένθεση ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «δεν βάλαμε εμείς στην παρένθεση την πρόταση για κυρώσεις».

«Κάποια κράτη μέλη την έβαλαν, που αν δεν συμφωνήσουν δεν προχωρά και μένει στην παρένθεση», είπε. Απλώς, πρόσθεσε, «εμείς τους είπαμε ‘εντάξει θα μείνει σε τεχνοκρατικό επίπεδο αλλά εφόσον εσείς αντί τούτων ζητήσατε ΜΟΕ, ιδού τα ΜΟΕ και ζητούμε την στήριξή σας’».

Σε ερώτηση για το Ουκρανικό και αν βοηθά ή θέτει στο περιθώριο τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο κ. Κασουλίδης απάντησε ότι «ούτε βοηθά ούτε θέτει στο περιθώριο, αλλά καταλαβαίνετε ότι μια σοβαρή εξέλιξη στην Ουκρανία θα στρέψει την προσοχή των πάντων περιλαμβανομένων και ημών εκεί».

Ερωτηθείς αν αναβαθμίζει την θέση της Τουρκίας απάντησε ότι «η Τουρκία προσπαθεί να αναβαθμίσει τον εαυτό της να μεσολαβήσει και ούτω καθεξής».

Related posts

Ελληνοτουρκικά: Ο Οικονόμου ανακοινώνει το ραντεβού Μητσοτάκη με Ερντογάν- Οι περιφερειακές εξελίξεις στην ατζέντα

timesadmin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται»

timesadmin

Νέο μπαράζ προκλήσεων από Ερντογάν: Τα σύνορα της καρδιάς μας εκτείνονται σε τρεις ηπείρους και επτά εποχές

timesadmin

Εγκαινιάστηκε βιβλιοθήκη μετά από επιθυμία της Φώφης Γεννηματά στον «Ευαγγελισμό»

timesadmin

Καλαφάτης: Άδικο να χάνονται ζωές την ώρα που μπορούν να σωθούν – Να πείσουμε τους ανεμβολίαστους

timesadmin

Φόρουμ Δελφών – Πιερρακάκης: Έρχεται νέο σύστημα για ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία

timesadmin