Τέσσερις μήνες κράτησε η μάχη του με τον κορωνοϊό. Χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα 41χρονος, που δεν είχε εμβολιαστεί, κατέληξε από τη νόσο Covid-19, τον Αύγουστο. Λίγο καιρό μετά το τραγικό συμβάν, ο αδερφός του Γιώργου, Αναστάσης Θεοδωρίδης, καλεί τους νέους να κάνουν το εμβόλιο.
Ο Γιώργος, τέλη Μαΐου, διαπιστώνει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Αρχές Ιουνίου διασωληνώνεται. Στις 5 Αυγούστου αφήνει την τελευταία του πνοή… Ήταν μόλις 41.
Ο αδελφός του, περιγράφει στον ΣΚΑΙ τις δύσκολες στιγμές, στο πλευρό του αδελφού του.
«Έμεινε 58 μέρες στην εντατική. Καθημερινά γυμναζόταν, πρόσεχε τη διατροφή του και δεν είχε καπνίσει ποτέ. Με έπαιρναν οι γιατροί και μου έλεγαν πώς γίνεται να έχει αυτήν τη ζωή. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που γινόταν στα πνευμόνια του», επισημαίνει.
Τις κρίσιμες εκείνες ημέρες, ζητούσε από τον κόσμο να προσευχηθεί για τον αδελφό του. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, κάνει έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν.
«Να μιλήσουν με τον γιατρό τους, να μην χαθεί άλλη ζωή από τον κορωνοϊό, άλλος νέος με αυτό το χαμόγελο…» τονίζει με πόνο ο αδερφός του Γιώργου.
Ειδήσεις σήμερα:
«Δεν έδωσαν τη δυνατότητα στον Σι Τζινπίνγκ να στείλει μήνυμα στην COP26 με βιντεοκλήση», λέει το Πεκίνο
Χειροπέδες σε 28χρονο που επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύντροφό του στις Σέρρες
Με rapid test οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα και εξωτερικούς χώρους εστίασης, εισηγούνται οι ειδικοί