Καλαμπάκα:-Και-επίσημα-«Πόλη-της-Τρούφας»-με-πρόταση-του-Μουσείου-Μανιταριών
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμπάκα: Και επίσημα «Πόλη της Τρούφας» με πρόταση του Μουσείου Μανιταριών

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν ομόφωνα (μειοψήφησαν μόνο δύο μέλη).

Η απόφαση αφορά την ονομασία της Καλαμπάκας ως «Πόλης της Τρούφας», αφού πρόκειται για μία περιοχή που διαθέτει αποθέματα του ανεπανάληπτου και πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού, ενώ ταυτόχρονα, ως περιοχή με υψηλή τουριστική δραστηριότητα, διαθέτει τις υποδομές για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σχετικών με την τρούφα.

Πρόκειται για δράσεις, οι οποίες μπορούν να περιλάβουν το σύνολο σχεδόν των παραγοντικών τομέων της περιοχής(εστίαση, ξενοδοχεία, εμπόριο, κλπ.), με αποτέλεσμα τη διάχυση των ωφελημάτων στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Είναι μία απόφαση, που εφόσον υλοποιηθεί, μπορεί να καταστήσει την Καλαμπάκα σημείο αναφοράς, όχι μόνον εξαιτίας των Μετεώρων, που είναι, ούτως ή άλλως το μεγάλο τους πλεονέκτημα, αλλά και εξαιτίας μιας συμπληρωματικής φυσιογνωμίας που αποκτά και η οποία σηματοδοτεί την δυνατότητα εναλλακτικών δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη, με επίκεντρο την τρούφα.

Η απόφαση αυτή προέκυψε έπειτα από πρόταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, η οποία συζητήθηκε με θεσμικούς φορείς της πόλης, την επιτροπή τουρισμού του Δήμου και κατέληξε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο την υιοθέτησε συντριπτικά.

Ο διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Πάλλας, με αφορμή το γεγονός αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση αυτή. Είναι μία απόφαση που δείχνει ότι η Δημοτική μας Αρχή στο σύνολό της, έχει την ικανότητα να λαμβάνει και να διαχειρίζεται αποφάσεις, οι οποίες αφήνουν έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα στην περιοχή και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Θα είμαστε πάντα αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες».

Ειδήσεις σήμερα:Στα 18.948 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 101 οι διασωληνωμένοι και 22 θάνατοιΘεοδωρικάκος: Αυξάνουμε το όριο για τη νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικώνΔύο σφαίρες από αυτοσχέδιο όπλο έκοψαν το νήμα της ζωής του Σίνζο Άμπε

Related posts

Κόρινθος: «Δεν έδειχναν χωρισμένοι οι γονείς» – Η απροσεξία του 42χρονου στις βόλτες με την Αμέλια

timesadmin

Revenge porn: Οι ιστορίες που μας σόκαραν

timesadmin

Βίντεο από τη στιγμή που γιατρός πιάνεται στα πράσα να τσεπώνει «φακελάκια»

timesadmin

Κακοκαιρία Άριελ: Νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Πελάτες ξεχνούν στα ταξί από κινητά μέχρι λάπτοπ και παιδικά καρότσια

timesadmin

16χρονη μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και «έφυγε» σε 7 ημέρες

timesadmin