thetimes.gr
Κακοκαιρία:-Στο-90%-η-συμμετοχή-στις-46.000-τάξεις-που-λειτούργησαν-με-τηλεκπαίδευση
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Στο 90% η συμμετοχή στις 46.000 τάξεις που λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση

Στην τηλεκπαίδευση επέστρεψαν σήμερα χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, λόγω κακοκαιρίας αυτή τη φορά και όχι κορωνοϊού. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας 46.000 τάξεις λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση. Συνολικά οι τάξεις που παρέμειναν κλειστές λόγω χιονόπτωσης ανέρχονται στις 50.900 από τις 80.000 τάξεις σε όλη τη χώρα.

Η συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση άγγιξε το 90%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στις αρμόδιες Διευθύνσεις κάποια τμήματα αντιμετώπισαν τεχνικού τύπου προβλήματα που αναμένεται να επιλυθούν έως αύριο που συνεχίζεται κανονικά η σχολική διαδικασία με τηλεκπαίδευση. Μία διαφορά με την περσινή διαδικασία τηλεκπαίδευσης είναι ότι προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες, και για την Πρωτοβάθμια και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ πέρυσι τα δημοτικά έκαναν μάθημα το μεσημέρι.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πάντως αντιδρά στην τηλεκπαίδευση και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και τις εντολές για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Το σχέδιο του υπουργείου για την τηλεκπαίδευση είναι σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κoπτσή «η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζωσης».

Οι 4 λόγοι που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων

Οι λόγοι που οδήγησαν την Πολιτική Προστασία στο κλείσιμο των σχολείων είναι οι εξής:

1) Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα επηρεάσει από το βράδυ της Κυριακής 23/1, τις περιοχές των Σποράδων, της Εύβοιας, των Βόρειων και Δυτ. Κυκλάδων, της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής και Βόρειας Αττικης. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αρχικά με ήπιες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και σταδιακά θα ενταθούν από το μεσημέρι και μετά σε όλη την Αττική, περιλαμβανομένων των περιοχών του κέντρου της Αθήνας και των νοτίων προαστίων. Τα φαινόμενα ισχυρών χιονοπτώσεων θα διαρκέσουν έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης και μετά θα ακολουθήσει παγετός.

2) Σε ο,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, λοιπόν, και με δεδομένο ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση η τηλεκπαίδευση, κρίθηκε ότι είναι ορθότερο και πιο ασφαλές για όλους να ανασταλεί για δυο ημέρες η δια ζώσης εκπαίδευσης και τα μαθήματα να γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

3) Στην απόφαση συνυπολογίστηκαν οι εξής παράγοντες: το γεγονός ότι οι μαθητές αύριο θα έπρεπε να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα λόγω των πρωτοκόλλων Covid υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (μέγιστη έως 4 βαθμούς Κελσίου) με κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει το φαινόμενο των ισχυρών χιονοπτώσεων με την πλέον ισχυρή του ένταση.

4) Μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών και η απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαίδευσης με κάθε μέσο. Και τα δύο επιτυγχάνονται με τη λύση που υιοθετήθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είναι η χιονοκαταιγίδα, ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που πλήττει τη χώρα

Σε «λευκή δοκιμασία» η Αττική: «Έμφραγμα» στους δρόμους, μετ’ εμποδίων οι δημόσιες συγκοινωνίες

Σε ποιες περιοχές της χώρας υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης λόγω κακοκαιρίας

Related posts

Κιβωτός του Κόσμου: Με λεφτά από δωρεές αγόρασαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα μεζονέτα 295.000 ευρώ στη Ραφήνα

timesadmin

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Προβλήματα στην Κρήτη – Δείτε φωτογραφίες

timesadmin

Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία και Μακεδονία

timesadmin

Τροχαίο Ferrari: Όταν η Κατερίνα Μονογυιού μιλούσε το 2020 για τον αδερφό της Τζώρτζη

timesadmin

Αν το well-being είχε γεύση…

timesadmin

Τζανάκης για ευλογιά των πιθήκων: Τελείως διαφορετική νόσος από την παιδική ανεμοβλογιά

timesadmin