Κίνημα-αρνητών-της-απογραφής-–-Απίστευτες-αναρτήσεις-στα-social-media
ΕΛΛΑΔΑ

Κίνημα αρνητών της απογραφής – Απίστευτες αναρτήσεις στα social media

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Πολίτες αρνούνται να συμμετάσχουν στην απογραφή πληθυσμού γιατί πιστεύουν πως εξυπηρετεί άλλο σκοπό από εκείνον που πραγματικά γίνεται.

Οι αρνητές της απογραφής έχουν εξαπολύσει μπαράζ σχολίων στα social media προτρέποντας τους ακολούθους τους να μην λάβουν μέρος στην απογραφή καθώς όπως υποστηρίζουν συνδέεται με τη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο αρνούνται να δεχτούν στο σπίτι τους, τους απογραφείς για τη συνηθισμένη διαδικασία αλλά αρνούνται να συμπληρώσουν και τα δελτία απογραφής ηλεκτρονικά. Οι αρνητές της απογραφής έχουν συνδέσει τη διαδικασία με την καταγραφή των ανεμβολίαστων πολιτών καλώντας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι άλλους πολίτες να μην απογραφούν. Η σύνδεση της απογραφής με τον εμβολιασμό είναι μια συσχέτιση που υπάρχει μονάχα στο μυαλό των αρνητών της απογραφής και πουθενά αλλού. Είναι μάλιστα τέτοιο δυνατό το επιχείρημά τους που συνδέουν το σήμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) με την εικόνα του κορωνοϊού.

Twitter και Facebook έχουν μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των αρνητών της απογραφής και των άλλων χρηστών.

apografi1

«Εμείς που είμαστε απογραφείς και μας έστειλαν ενημερωτικό μειλ με συχνές ερωτήσεις, υπήρχε μέσα και αυτή η ερώτηση. Δεν απορούμε με τους αρνητές. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ #απογραφη2021 #απογραφη»

APOGRAFI1

Είμαι απογραφέας. Ξεκίνησα σήμερα τις 3 πρώτες πολυκατοικίες. “Μην μπεις στη πολυκατοικία μας”, “Γιατί ενοχλείς το κόσμο τέτοια ώρα (6 το απόγευμα)”, “Δεν ενδιαφέρομαι, φύγε” ήταν κάποιες από τις εκφράσεις που δέχτηκα. Με κακό τρόπο. (συνεχίζεται) #απογραφή #απογραφή2021 #ΕΛΣΤΑΤ

— Otto (@Thodoo7) November 13, 2021

Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε πόσο αγενείς, κακότροποι και σκατόψυχοι είστε, όταν φέρεστε στους απογραφείς με απαξιωτικό και άσχημο ύφος. Είναι παιδιά άνεργα, που δουλεύουν για ένα μεροκάματο. Ούτε σας περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να ήταν το δικό σας παιδί. #απογραφη2021

— Mysterywoman (@Mysterywoman111) November 14, 2021

Είμαι απογραφεας από την μέρα που ξεκίνησε η απογραφή κτηρίων για το έτος 2021. πραγματικά ο κόσμος μας όλος είναι ένα μεγάλο λάθος. Να σέβεστε τα παιδιά που μπήκαμε σε αυτό και προσπαθούμε και να μην μας φέρεστε σαν τα σκουπίδια σας.

#απογραφη #απογραφη2021

— ღMariaღ (@stylesftbrooksx) November 14, 2021


«Ήξερα άτομο, 96 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που έκανε απογραφή και λίγες μέρες μετά πέθανε. #απογραφη2021».

«Ικανούς τους έχω να αρχίσουν τα “Υγιέστατος χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας πέθανε ξαφνικά αμέσως μετά την απογραφή του” #απογραφη2021»


«Υπερορθόδοξοι αρνούνται την απογραφή του Διαβόλου. Έπειτα ανοίγουν την Καινή Διαθήκη και διαβάζουν στο ευαγγέλιο του Λουκά πώς ο Ιωσήφ με την έγκυο Μαρία ταξίδεψαν μέχρι τη Βηθλεέμ για να απογραφούν. (Δημήτρης Κοργιαλάς) #απογραφη2021»

APOGRAFI2
Πώς γίνεται η ηλεκτρονική δήλωση για την απογραφή του πληθυσμού 2021

Συνεχίζουν να επισκέπτονται σπίτια, διαμερίσματα, αλλά και κάθε είδους κατάλυμα οι συνολικά 60.000 απογραφείς και να παραδίδουν στους κατοίκους το έντυπο με τον μοναδικό κωδικό για κάθε νοικοκυριό, ώστε να πραγματοποιηθεί η απογραφή 2021 μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας. Αφού παραλάβουν το έντυπο που αναλογεί σε κάθε σπίτι, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα για την απογραφή μέσω του gov.gr του Θα εισέλθει με τους προσωπικούς του κωδικούς του taxis , στη συνέχεια θα συμπληρώσει τον μοναδικό κωδικό που αναγράφεται στο έντυπο και τέλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις που αναφέρονται τόσο στην οικία όσο και στα μέλη της κάθε οικογένειας.

Εάν κάποιος δεν καταφέρει να αυτοαπογραφεί ή δεν μπορέσει να το ολοκληρώσει, μετά τις 27 Νοεμβρίου οι απογραφείς θα επισκέπτονται δια ζώσης τα σπίτια, ώστε να πραγματοποιηθεί η απογραφή.

Ειδήσεις σήμεραΦωτεινή Τσακίρη για Πέτρο Φιλιππίδη: Άκουγα πράγματα αλλά οι φήμες είναι φήμες

«Το 2022 έχω αποφασίσει να κλείσω τα social media», αποκάλυψε ο Γιώργος Καπουτζίδης

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας

Related posts

Τζανάκης: «Tζούφια» πολλά κρούσματα της Όμικρον

timesadmin

Πισπιρίγκου: Αυτό είναι το κελί της στον Κορυδαλλό

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Με αυτό το δρεπάνι οι χούλιγκανς δολοφόνησαν τον Άλκη

timesadmin

Πυξ Λαξ: «Σταματήστε να μας συνδέετε με τον Γιώργο Γιαννόπουλο»

timesadmin

Αυτή την Κυριακή, μη χάσετε το Πρώτο Θέμα!

timesadmin

Καιρός: Πού υποχώρησε η θερμοκρασία στους μείον πέντε σήμερα

timesadmin