Κίνα:-lockdown-στην-επαρχία-Τζετζιάνγκ-λόγω-εξάρσης-του-κορονοϊού
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Lockdown στην επαρχία Τζετζιάνγκ λόγω εξάρσης του κορονοϊού

Η κινεζική επαρχία Τζετζιάνγκ, που αποτελεί κέντρο της μεταποίησης, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη της για φέτος εστία της COVID-19, με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να είναι σε καραντίνα και τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό να αναστέλλουν τη λειτουργία επιχειρήσεων, να ακυρώνουν πτήσεις και να ματαιώνουν εκδηλώσεις.

Η επαρχία κατέγραψε 74 κρούσματα τοπικής μετάδοσης με επιβεβαιωμένα συμπτώματα στις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σχεδόν διπλάσια από τα 38 περιστατικά της προηγούμενης ημέρας, ανεβάζοντας σε 173 τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από τότε που η επαρχία άρχισε να καταγράφει κρούσματα στην πιο τελευταία έξαρσή της.

Η έξαρση σε τρεις πόλεις της Τζετζιάνγκ –Νινγκμπό, Σαοσίνγκ και Χανγκτζόου– εξελίσσεται με “σχετικά ταχείς” ρυθμούς, ενώ η κατάσταση σε όλη τη χώρα είναι γενικά σταθερή, ανέφερε το Σάββατο ο Γου Λιανγκγού, στέλεχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Πριν από την έξαρση αυτή, η Τζετζιάνγκ –που φιλοξενεί πληθώρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πολλές εκ των οποίων είναι εξαγωγικές– ανέφερε μόνο ένα κρούσμα τοπικής μετάδοσης το 2021.

Πάνω από δέκα εισηγμένες κινεζικές εταιρίες ανακοίνωσαν ότι ανέστειλαν την παραγωγή τους σε τμήματα της Τζετζιάνγκ λόγω των αυστηρότερων περιορισμών της COVID-19.

Οι εξάρσεις σε δεκάδες κινεζικές πόλεις αυτή τη χρονιά παρέμειναν πιο περιορισμένες σε σχέση με πολλά ξεσπάσματα του ιού στο εξωτερικό, αλλά στις τοπικές κυβερνήσεις είχαν δοθεί οδηγίες να διασφαλίσουν ότι εντοπίζονται και τίθενται υπό περιορισμό οι μολύνσεις το γρηγορότερο δυνατόν προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται περιορισμοί στα ταξίδια και τον τουρισμό.

Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στην Τζετζιάνγκ έχουν τεθεί σε καραντίνα σε κεντρικές εγκαταστάσεις, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος από τις υπηρεσίες Υγείας της επαρχίας, η οποία έχει πληθυσμό 64,6 εκατ. κατοίκους.

Η Τζετζιάνγκ έχει δώσει εντολή σε ταξιδιωτικά πρακτορεία να αναστείλουν τη διοργάνωση εκδρομών που σχετίζονται με την επαρχία και άλλες περιοχές ενώ ματαίωσε αθλητικές εκδηλώσεις.

Η Γουεντζόου και η Γιγού, δύο πόλεις της Τζετζιάνγκ που δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει κρούσματα τοπικής μετάδοσης από την τελευταία αυτή έξαρση, έδωσαν εντολή να κλείσουν οι χώροι διασκέδασης.

Έως τις 12 Δεκεμβρίου, η ηπειρωτική Κίνα είχε 99.780 περιπτώσεις Covid-19 με συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που έφθασαν από το εξωτερικό. Ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.636.

Πηγή: ---

Related posts

Κομισιόν: Ετοιμάζεται η σύσταση μιας Task Force που θα αναλάβει την κοινή αγορά φυσικού αερίου στην ΕΕ

timesadmin

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να αναλυθεί η μετάλλαξη Όμικρον

timesadmin

Ομοσπονδιακή Ευρώπη θέλει η Γερμανία του Σολτς

timesadmin

Βρετανία: Η κυβέρνηση παρατείνει την έκτακτη βοήθεια στις συγκοινωνίες του Λονδίνου

timesadmin

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα, μην τα αφήνετε σε αποθήκες

timesadmin

Ρωσία: Επιδιώκει να λάβει επειγόντως απάντηση από τις ΗΠΑ σχετικά με τα αιτήματα που διατύπωσε για την ασφάλειά της

timesadmin