Κίνα:-Σχεδιάζει-την-χαλάρωση-κανόνων-εισόδου-στη-χώρα-για-κάποιους-ξένους-τουρίστες
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σχεδιάζει την χαλάρωση κανόνων εισόδου στη χώρα για κάποιους ξένους τουρίστες

Η κυβέρνηση της Κίνας εξέδωσε σήμερα σχέδιο κανόνων που αποσκοπούν να διευκολύνουν την είσοδο κάποιων ξένων πολιτών στην Κίνα για επισκέψεις σε τουριστικές τοποθεσίες κατά μήκος των κινεζικών συνόρων.

Ταξιδιωτικές ομάδες που οργανώνονται από τουριστικά γραφεία σε συνοριακές περιοχές στην Κίνα μπορούν να επιλέξουν το λιμάνι εισόδου και εξόδου τους από τη χώρα “με ευελιξία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με τις τοποθεσίες τις οποίες αφορά η ανακοίνωση αυτή ούτε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το μέτρο αυτό.

Η Κίνα έχει κλείσει τα σύνορά της στους ξένους τουρίστες μετά το ξέσπασμα της COVID-19 το 2020, επιτρέποντας μόνον σε συγκεκριμένες ομάδες ξένων πολιτών να εισέλθουν στη χώρα, όπως αυτοί που έχουν κάποιες βίζες (θεωρήσεις εισόδου) εργασίας.

Τους τελευταίους μήνες, οι κανόνες έχουν σταδιακά χαλαρώσει, ξεκινώντας από την επανάληψη περισσότερων απευθείας πτήσεων ανάμεσα στην Κίνα και κάποιες χώρες ως την άδεια που δόθηκε σε ξένους φοιτητές με έγκυρες άδειες διαμονής να εισέλθουν στο κινεζικό έδαφος. Επίσης μειώθηκε η καραντίνα που προβλέπεται για τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Η Κίνα συνορεύει με περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Μογγολία, η Μιανμάρ, το Λάος και το Βιετνάμ.

Κινεζικές πόλεις κατά μήκος των συνόρων αντιμετωπίζουν συχνά ζήτημα εισαγόμενων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού COVID-19 τα οποία συνδέονται με τη διέλευση ξένων και Κινέζων πολιτών.

Πηγή: ---

Related posts

Οι βαλκανικές χώρες υπογράφουν συμφωνία για να ξεκλειδώσουν τις συνομιλίες διεύρυνσης της ΕΕ

timesadmin

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία για ζητήματα ασφαλείας θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο

timesadmin

ASML: Αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα στη χρήση

timesadmin

Η Τουρκία λέει ότι “εξουδετέρωσε” επτά μέλη του PKK στο βόρειο Ιράκ

timesadmin

ΗΠΑ: Ο στρατός της Μιανμάρ διέπραξε γενοκτονία σε βάρος των μουσουλμάνων Ροχίνγκια

timesadmin

Ρίσι Σούνακ: Πρέπει να συνταχθούμε με τη Λιζ Τρας καθώς πλησιάζουν δύσκολες στιγμές

timesadmin