Κίνα:-Στο-υψηλότερο-επίπεδο-του-έτους-ο-μεταποιητικός-ΡΜΙ-της-caixin
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Στο υψηλότερο επίπεδο του έτους ο μεταποιητικός ΡΜΙ της Caixin

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα ανέκαμψε στο υψηλότερο επίπεδο του έτους, και διαμορφώθηκε στην ίδια κατεύθυνση με τα επίσημα στοιχεία, αποτυπώνοντας την οικονομική ανάκαμψη από τον αντίκτυπο του lockdown.

Ο δείκτης μεταποίησης της Caixin σημείωσε άνοδο στις 51,7 μονάδες τον Ιούνιο, υψηλότερα από τις 48,1 μονάδες τον Μάιο, δίνοντας τέλος σε ένα σερί συρρίκνωσης τριών μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Caixin Media και της S&P Global.

Τα στοιχεία, που είναι τα υψηλότερα από τον Μάιο του 2021, είναι αντίστοιχα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τη μεταποίηση, και έκαναν λόγο για 50,2 μονάδες, επίσης μετά από τρεις μήνες ύφεσης.

Οι κινεζικές εταιρείες μεταποίησης, κατέγραψαν την πρώτη αύξηση της παραγωγής από τον Φεβρουάριο. Οι συνολικές νέες παραγγελίες επέστρεψαν επίσης σε ανάπτυξη τον Ιούνιο και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν.

Παρά την ανάκαμψη στη δραστηριότητα, οι επιχειρήσεις μεταποίησης παρέμειναν σχετικά επιφυλακτικές όσον αφορά στην πρόσληψη προσωπικού, με την απασχόληση να μειώνεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ενώ η προσφορά δεν έχει ανακάμψει πλήρως ακόμη, ορισμένες εταιρείες που συμμετείχαν σε έρευνα της Caixin, ανακοίνωσαν κατακόρυφη πτώση στους χρόνους παράδοσης των προμηθευτών΄.

Related posts

Παραιτήθηκε ο Ρέντσι από το ΔΣ της ρωσικής εταιρείας Delimobil

timesadmin

Κυπριακό: Η άρση του αδιεξόδου στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη – Μισέλ

timesadmin

Ο Ερντογάν επιτίθεται στην ΕΕ και ζητά “απευθείας εποικοδομητικό διάλογο” με την Ελλάδα

timesadmin

O Ερντογάν ζήτησε Rafale από τον Μακρόν; – Tι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

timesadmin

Welt: Σε κατάσταση συναγερμού για το φυσικό αέριο;

timesadmin

Αφεγιάν (Moderna): Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να γίνει ενδημική το 2022

timesadmin