ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Οι αρχές παροτρύνουν την χορήγηση περισσότερων δανείων για να τονωθεί η οικονομία

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας και οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές συναντήθηκαν με τραπεζικά στελέχη και ζήτησαν από τις τράπεζες να ενισχύσουν εκ νέου τα δάνεια για να στηρίξουν την ανάκαμψη, προσθέτοντας στις ενδείξεις αυξημένης ανησυχίας των φορέων χάραξης πολιτικής για την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι αρχές προέτρεψαν επίσης προς την κατεύθυνση των προσαρμογών και βελτιστοποίησης των πολιτικών για τα στεγαστικά ενυπόθηκα δάνεια στη συνάντηση της Παρασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας την Κυριακή, χωρίς να διευκρινίσει τις πρωτοβουλίες για τη στέγαση.

Στελέχη της China Life Insurance Co. και των χρηματιστηρίων συμμετείχαν στην ίδια συνάντηση, όπου οι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης μέτρα με τον χρηματοπιστωτικό τομέα για την πρόληψη και τη μείωση των κινδύνων χρέους των τοπικών κυβερνήσεων. 

Η Κίνα έχει επανειλημμένα παροτρύνει τις τράπεζές της να αυξήσουν τον δανεισμό για να στηρίξουν την οικονομία. Τον Ιούλιο, οι κινεζικές τράπεζες χορήγησαν το μικρότερο ποσό μηνιαίων δανείων από το 2009, ένα ακόμη σημάδι της αδύναμης ζήτησης στην οικονομία που αυξάνει τον κίνδυνο παρατεταμένων πιέσεων αποπληθωρισμού.

Κορυφαία στελέχη υποσχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα να αυξήσουν την εγχώρια κατανάλωση και να στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να περιγράψουν λεπτομερώς νέα μέτρα τόνωσης, στην τελευταία από μια σειρά προσπαθειών για την τόνωση της εμπιστοσύνης καθώς οι αγορές βυθίζονται. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι έχουν μέχρι στιγμής αντισταθεί στην ανάπτυξη σημαντικών μέτρων τόνωσης, παρά την κλίση υπέρ της ανάπτυξης που σηματοδότησε το Politburo του Κομμουνιστικού Κόμματος στα τέλη Ιουλίου. 

Η PBOC μείωσε την περασμένη εβδομάδα ένα βασικό επιτόκιο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2020, μια κίνηση έκπληξη που ήρθε λίγο πριν από τη δημοσίευση απογοητευτικών στοιχείων για τον Ιούλιο, τα οποία έδειξαν ότι η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών, της βιομηχανικής παραγωγής και των επενδύσεων υποχώρησε σε όλους τους τομείς και η ανεργία αυξήθηκε.

Related posts

Γερμανία: Σε απεργία του προσωπικού ασφαλείας των αεροδρομίων προσανατολίζεται η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di

timesadmin

Εντολή Μπάιντεν για περαιτέρω ενίσχυση του Ισραήλ από τις ΗΠΑ

timesadmin

Η ακρίβεια δυσκολεύει πολλούς Γερμανούς

timesadmin

Τουρκία: Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ

timesadmin

Μακρόν: Η Ρωσία είναι “εύθραυστη” στρατιωτικά, η υποστήριξη στην Ουκρανία είναι μακροχρόνια

timesadmin

Ισραήλ: Αισιόδοξος ο πρόεδρος Χέρτσογκ για συμβιβασμό σχετικά με την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος

timesadmin