Κίνα:-Ετήσια-αύξηση-24%-κατέγραψε-το-εξωτερικό-εμπόριο-της-πόλης-Τσονγκίνγκ,-στο-δεκάμηνο
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 24% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο της πόλης Τσονγκίνγκ, στο δεκάμηνο

Το εξωτερικό εμπόριο της πόλης Τσονγκίνγκ που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας καταγράφηκε στα 720,49 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 113,19 δισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, με ετήσια αύξηση 24%, όπως έδειξαν τα στοιχεία των τοπικών τελωνείων.

Οι εξαγωγές της Τσονγκίνγκ αυξήθηκαν στα 463,11 δισεκατομμύρια γουάν με αύξηση 23,9% στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ενώ οι εισαγωγές της αυξήθηκαν 24,1% στα 257,38 δισεκατομμύρια γουάν.

Το εξωτερικό εμπόριο της πόλης με το Σύνδεσμο Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ καταγράφηκε στα 114,23 δισεκατομμύρια γουάν, στα 112,22 δισεκατομμύρια γουάν και στα 107,89 δισεκατομμύρια γουάν αντίστοιχα, στο ενδεκάμηνο του 2021.

Το εμπόριο της Τσονγκίνγκ, με τις χώρες της διεθνούς εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος που προωθεί παγκοσμίως το Πεκίνο καταγράφηκε στα 197,26 δισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 25,7%.

Κατά την ίδια περίοδο, τα περισσότερο εξαγώγιμα προϊόντα της Τσονγκίνγκ συμπεριλάμβαναν λάπτοπ, υπολογιστές τάμπλετ και αυτοκίνητα, ενώ στα προϊόντα εισαγωγής της, συμπεριλαμβάνονταν τα κυκλώματα ηλεκτρονικών συσκευών, ο εξοπλισμός παραγωγής μικροκυκλωμάτων, αλλά και μεταλλικά ορυκτά.

1 δολάριο: 6,38 γουάν

- Α-

Related posts

Παιδιά-στρατιώτες: 300 εκατ. ανήλικοι διατρέχουν κίνδυνο να στρατολογηθούν εξαναγκαστικά

timesadmin

Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία καλούν τη Ρωσία να μην θέσει πρόσθετους όρους για τη συμφωνία με το Ιράν

timesadmin

Ουκρανία και Τουρκία θα υπογράψουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

timesadmin

Ουκρανία: Η απειλή χρήσης χημικών όπλων ξανά στο προσκήνιο – Η χρήση τους στη Συρία

timesadmin

Μπάιντεν: Ο Πούτιν αυτοπομονώνεται, απολύει ή θέτει σε περιορισμό συμβούλους του

timesadmin

ΛΔ Κονγκό: Πέντε νεκροί από βομβιστική επίθεση σε εστιατόριο στην πόλη Μπένι

timesadmin