Κίνα:-Αυξήθηκαν-τα-κέρδη-των-βιομηχανικών-επιχειρήσεων-τον-Σεπτέμβριο
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Αυξήθηκαν τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο

Τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων στην Κίνα ανέκαμψαν τον Σεπτέμβριο, βάζοντας τέλος σε μια εξάμηνη πτώση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από τον μεταποιητικό κλάδο υψηλής τεχνολογίας, από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και από τη σταθερή ανάκαμψη των κερδών στη βιομηχανία κατασκευής καταναλωτικών αγαθών.

Τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν 16,3% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σχέση με την αύξηση 10,1% τον Αύγουστο.

Στο εννεάμηνο του έτους, τα κέρδη αυξήθηκαν 44,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της αύξησης 49,5% στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, καθώς επηρεάστηκαν από τις διακοπές ενέργειας, την αύξηση του κόστους των εμπορευμάτων και την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας χάνει τη δυναμική της τους τελευταίους μήνες, με την αβεβαιότητα να αυξάνεται καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να πραγματοποιήσει φιλόδοξες μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που πλήττουν τη ζήτηση για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Και πάλι ωστόσο, η κερδοφορία άνω του 70% των βιομηχανιών που συμμετείχαν στην έρευνα, υπερέβησαν τα προ πανδημίας επίπεδα, τόνισε οικονομολόγος της στατιστικής υπηρεσίας της Κίνας.

Ο ίδιος τόνισε πως τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων διατηρεί ένα καλό momentum στο γ΄ τριμηνο, αλλά οι υψηλές τιμές εμπορευμάτων και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, συνεχίζουν να επηρεάζουν την ανάκαμψη των εταιρικών κερδών.

Related posts

Ουζμπεκιστάν: Ο πρόεδρος Μιρζιγιόγεφ σάρωσε στις εκλογές λαμβάνοντας το 80,1% των ψήφων

timesadmin

Αυστρία: “Συγγνώμη” από τον Κάγκελάριο προς τους εμβολιασμένους

timesadmin

Ιταλία: Άμεση εφαρμογή του σούπερ πράσινου πάσου ζητούν τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση

timesadmin

Γαλλία: Αποφασίστηκε η χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου σε όλους τους ενήλικες

timesadmin

ΗΠΑ: 47χρονη ανοσοκατεσταλμένη είχε συμπτώματα κορονοϊού επί 335 ημέρες

timesadmin

Δραματική η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Τουρκία

timesadmin