Κίεβο:-“Απελευθερώσαμε 5-Ουκρανούς-αιχμαλώτους-στην-κατεχόμενη-Χερσώνα”
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: “Απελευθερώσαμε 5 Ουκρανούς αιχμαλώτους στην κατεχόμενη Χερσώνα”

Πέντε Ουκρανοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, απελευθερώθηκαν σε μια “ειδική επιχείρηση” της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

“Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης (…) στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της περιοχής της Χερσώνας, πέντε Ουκρανοί πολίτες που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τους Ρώσους κατακτητές απελευθερώθηκαν”, ανέφερε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR) σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις της GUR και οι πέντε απελευθερωθέντες είναι ένας στρατιώτης, ένας πρώην αστυνομικός και τρεις άμαχοι.

“Ένας από τους απελευθερωθέντες έφερε σοβαρά τραύματα μάχης”, πρόσθεσε η GUR, χωρίς να αναφέρει αν αυτός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. “Τώρα βρίσκονται υπό την προστασία των ουκρανικών αρχών και λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία”, συμπλήρωσε η ουκρανική υπηρεσία.

Ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει μια αντεπίθεση τις τελευταίες εβδομάδες στο μέτωπο της Χερσώνας, η περιοχή της οποίας έχει καταληφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ρωσικό στρατό από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Σήμερα το πρωί το Κίεβο ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες και μια αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Νοβά Καχόβκα, περίπου 60 χλμ χιλιόμετρα ανατολικά της Χερσώνας, υποστηρίζοντας ότι σκότωσε 52 Ρώσους στρατιώτες εκεί.

Οι ρωσικές αρχές κατοχής στην περιοχή ισχυρίστηκαν ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 60 τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, διεξάγονται επίσης επιχειρήσεις πίσω από τις ρωσικές γραμμές, με στόχο κυρίως τοπικούς αξιωματούχους που έχει διορίσει η Μόσχα πολλοί από τους οποίους αποτέλεσαν στόχο εκρήξεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: ---

Related posts

Οι ΗΠΑ δημιουργούν Παρατηρητήριο τεκμηρίωσης εγκλημάτων πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία

timesadmin

Γκεμπρεγέσους: Ο ΠΟΥ είναι στο πλευρό των Ουκρανών

timesadmin

Εκλογές στη Βραζιλία: Στο πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ, Μπολσονάρου και Λούλα ανταλλάσσουν σφοδρά φραστικά πυρά

timesadmin

Διάσκεψη Μονάχου-Β. Ζελένσκι: Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας με ή χωρίς τους εταίρους

timesadmin

Βραζιλία: Τους δέκα έφτασαν οι νεκροί από την αποκόλληση και την πτώση βράχων

timesadmin

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ναό των Σιχ

timesadmin