Ιταλία:-Πώς-κλείνει-η-προεκλογική-εκστρατεία-των-κομμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πώς κλείνει η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων

Το ιταλικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ολοκλήρωσε απόψε την προεκλογική του εκστρατεία με συγκέντρωση στην πλατεία του Λαού της Ρώμης και κύρια αναφορά στην μνήμη και στην πολιτική παρακαταθήκη του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι. “Επιλέξαμε να υπερασπίσουμε το σύνταγμά μας, το ωραιότερο του κόσμου, το οποίο γεννήθηκε από την αντίσταση κατά του φασισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να το αλλοιώσει η δεξιά”, τόνισε ο γραμματέας των “δημοκρατικών”, Ενρίκο Λέτα.

“Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα, ξέροντας ότι στην αντίπαλη παράταξη υπάρχει μια οπισθοδρομική Ιταλία, η οποία θεωρεί ότι δεν μπορεί να δοθεί ελευθερία στους ανθρώπους, για να μπορούν να ζουν απολαμβάνοντας τα δικαιώματά τους. Μας ενδιαφέρει το μέλλον, όχι να διχάζουμε τους πολίτες”, πρόσθεσε ο Λέτα.

Στην ιταλική πρωτεύουσα, στην Πλατεία Σάντι Απόστολι, ολοκληρώθηκε πριν λίγο και η εκστρατεία του κινήματος Πέντε Αστέρων. “Την Κυριακή πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να αυξήσουμε τους μισθούς όσων παίρνουν τέσσερα ευρώ την ώρα, αν θέλουμε να αυξήσουμε τις κατώτατες συντάξεις, να δείξουμε ότι επιθυμούμε εμπράκτως την πράσινη, οικολογική επανάσταση”, είπε με έμφαση ο πρόεδρος των “πεντάστερων” και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε. “Οι εκλογές αυτές είναι ιστορικής σημασίας. Μας θεωρούσαν πολιτικά νεκρούς και σήμερα δείχνουμε ότι είμαστε απόλυτα υγιείς”, πρόσθεσε.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τέλος, ο οποίος δημιούργησε τον “κεντρώο πόλο” με τον πρώην υπουργό ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, υπογράμμισε σήμερα ότι “αν η κεντρώα συμμαχία καταφέρει να ξεπεράσει το 10% των ψήφων, η καταλληλότερη λύση θα είναι η σύσταση μιας νέας κυβέρνησης Ντράγκι”. “Δεν δίνουμε υποσχέσεις, αλλά φέρνουμε αποτελέσματα”, δήλωσε ο Ρέντσι.

Related posts

Σφίγγει τον κλοιό σε θάλασσα και ξηρά η Τουρκία

timesadmin

Ινδία: “Σκληρή” εποπτεία ή πλήρης απαγόρευση για τα crypto με φόντο την ψηφιακή ρουπία;

timesadmin

Amazon: Άλμα 12% της μετοχής, προχώρησε σε αγορά ιδίων μετοχών για πρώτη φορά από το 2012

timesadmin

Fitch: Περαιτέρω υποβάθμιση σε junk για την τουρκική οικονομία

timesadmin

Η Μόσχα απέκλεισε την πρόσβαση στον ιστότοπο του BBC

timesadmin

Συρία: Το αμερικανικό ελικόπτερο που κατέπεσε κοντά στην πόλη Τζιντερές καταστράφηκε ολοσχερώς

timesadmin