Ιταλία:-Προς-ένωση-δυνάμεων-οι-κεντροαριστεροί-Δημοκρατικοί-με-το-κεντρώο-azione-και-τους-Πράσινους-–-Η-ακροδεξιά-“σηκώνει”-το-μεταναστευτικό
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Προς ένωση δυνάμεων οι κεντροαριστεροί Δημοκρατικοί με το κεντρώο Azione και τους Πράσινους – Η ακροδεξιά “σηκώνει” το μεταναστευτικό

Οι Ιταλοί “πράσινοι” ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν να υπογράψουν συμφωνία εκλογικής συνεργασίας με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ενόψει της αναμέτρησης της 25ης Σεπτεμβρίου. Αναμένεται τώρα να εξακριβωθεί αν στη συνεργασία αυτή θα λάβει μέρος και το μικρό κόμμα της Ιταλικής Αριστεράς. Οι “Δημοκρατικοί”, παράλληλα, έχουν ήδη συμφωνήσει εκλογική συμπόρευση με το κεντρώο κόμμα Azione (Δράση) του πρώην υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, η Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News υπογράμμισε ότι “θα θεωρούσε μεγάλη τιμή το να καταφέρει να είναι η πρώτη Ιταλίδα που θα ηγηθεί της κυβέρνησης της χώρας”.

Παράλληλα, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό όμιλο της οικογένειας Μπερλουσκόνι, η Μελόνι πρόσθεσε:

“Το πρόβλημα των αφίξεων των μεταναστών στις ακτές μας πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πηγή του, με έναν “ναυτικό αποκλεισμό”, που δεν είναι κάτι διαφορετικό από μια ευρωπαϊκή αποστολή που θα διαπραγματευτεί μαζί με τη Λιβύη, τη δυνατότητα να μπλοκάρονται οι φουσκωτές λέμβους κατά την αναχώρησή τους”.

Παράλληλα, η πρόεδρος των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας ζήτησε “να δημιουργηθούν hotspot στην Αφρική και να αξιολογείται από την αφρικανική ήπειρο, ποιος έχει δικαίωμα να θεωρείται πρόσφυγας και ποιος είναι παράτυπος μετανάστης”.

Πηγή: Α-

Related posts

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση πυραυλικών συστημάτων σε Σ. Αραβία και ΗΑΕ

timesadmin

ΗΠΑ: Ο Πούτιν έχει αναπτύξει σχεδόν το 100% των δυνάμεων που είχε συγκεντρώσει για την εισβολή

timesadmin

Ζ.Μπορέλ για πόλεμο στην Ουκρανία: Δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για εγκλήματα πολέμου

timesadmin

Μπ. Τζόνσον: Δεσμεύεται να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της έκθεσης για το partygate

timesadmin

“Μπλόκο” της Βρετανίας στη ρωσική αεροπορική Aeroflot

timesadmin

Ερντογάν: Δεν μπορούμε να πούμε “ναι” στην ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

timesadmin