Ιταλία:-Οι-άνω-των-80-ετών-που-δεν-έχουν-εμβολιαστεί,-αντιμετωπίζουν-τεράστιο-κίνδυνο-εισαγωγής-σε-ΜΕΘ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Οι άνω των 80 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αντιμετωπίζουν τεράστιο κίνδυνο εισαγωγής σε ΜΕΘ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 24.883 και 81 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 217.052 τεστ, το 11,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Ο αριθμός των τεστ, λόγω των δυο ημερών αργίας, είναι πολύ χαμηλότερος απ΄ότι συνήθως.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.089 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 9.220. Σύμφωνα με γνωστούς Ιταλούς καθηγητές ιολογίας, η παραλλαγή Όμικρον, βάσει και των στοιχείων αυτών, είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη ξεπεράσει το 30% επί του συνόλου των κρουσμάτων. Κάτι που σημαίνει ότι αν οι μολύνσεις συνεχίσουν να αυξάνονται, τις επόμενες εβδομάδες οι ανεμβολίαστοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, παράλληλα, παρουσίασε νέα στοιχεία βάσει των οποίων οι πολίτες άνω των 80 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και μολύνονται με Covid-19, κινδυνεύουν 85 φορές περισσότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, απ΄ότι οι συνομήλικοί τους που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Όσοι ανήκουν, πάντως, στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, έως τώρα έχουν ανταποκριθεί με ουσιαστικό τρόπο στην έκκληση για εμβολιασμό: έχει κάνει δυο δόσεις το 93,9% και την “αναμνηστική” το 70%.

Πηγή: Α-

Related posts

Τσέχος ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν έκανε στην Ευρώπη ένα “δώρο” – Η κρίση φυσικού αερίου έδειξε ότι υπάρχουν εναλλακτικές

timesadmin

Σολτς: Το Βερολίνο σκοπεύει να απεξαρτηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο έως το τέλος του έτους

timesadmin

Ο Πούτιν πραγματοποίησε μάθημα με μαθητές και προώθησε τη ρωσική προπαγάνδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

timesadmin

ΗΠΑ: Πέθανε η ηθοποιός Αν Χες, η οποία νοσηλευόταν σε κώμα ύστερα από τροχαίο

timesadmin

Κορονο-κρίση: Η Γερμανία ξόδεψε 42 δισ. ευρώ για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας

timesadmin

Συνάντηση των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Κίνας για την Ταϊβάν

timesadmin