Ιταλία:-Βάλτε-πλυντήριο-μόνο-όταν-έχει-γεμίσει-και-κάνετε-σύντομα-ντους,-συμβουλεύει-η-κυβέρνηση-Ντράγκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Βάλτε πλυντήριο μόνο όταν έχει γεμίσει και κάνετε σύντομα ντους, συμβουλεύει η κυβέρνηση Ντράγκι

Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να λάβει μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τον χειμώνα με όσο γίνεται λιγότερες αρνητικές συνέπειες.

Μετά τις οδηγίες του υπουργείου περιβαλλοντικής μετάβασης, για μείωση κατά έναν βαθμό της θερμοκρασίας των καλοριφέρ, αποσαφηνίστηκε ότι φέτος στις βιομηχανίες η θερμοκρασία των καλοριφέρ δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 17 βαθμούς και στα σπίτια τους 19. Όπως συνέβη έως τώρα και με τα κλιματιστικά, όμως, θα υπάρξει, “ανοχή” για παρεκκλίσεις μέχρι και δύο βαθμών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Ντράγκι πρόκειται να δώσει και χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, μεταξύ των κυριότερων θα είναι το να βάζουν πλυντήριο μόνον όταν έχει γεμίσει με ρούχα, να βγάζουν από την πρίζα τις οικιακές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν και να μην σπαταλούν άσκοπα χρόνο κάτω από το ντους.

Όσο για το μαγείρεμα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση της Ρώμης θα συμβουλεύσει τους πολίτες να κατεβάζουν τη φωτιά μόλις βράσει το νερό για τα μακαρόνια και να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τη χρήση του φούρνου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου Μπερλουσκόνι, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έχει εξασφαλίσει την αναγκαία οικονομική κάλυψη για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία φέρονται να αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθούν στο πακέτο μέτρων άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις εισπράξεις φόρων του Αυγούστου.

Related posts

Λιβύη: Ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις στην Τρίπολη εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης

timesadmin

Stora Enso: Πούλησε τρία εργοστάσια χαρτιού στη Ρωσία

timesadmin

ΗΠΑ: Έξι τραυματίες από πυρά έξω από εκκλησία του Πίτσμπουργκ

timesadmin

Δομινικανή Δημοκρατία: Ένοπλος εισέβαλε σε κυβερνητικό κτίριο και σκότωσε τον υπουργό Περιβάλλοντος

timesadmin

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 6,8% οι ενάρξεις νέων κατοικιών τον Φεβρουάριο

timesadmin

Βουλγαρία: Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός ενημερώνει τον πρόεδρο Ράντεφ για την απόφαση να μην προτείνει μια κυβέρνηση

timesadmin