Ιταλία:-Άλμα-58,9%-στα-κρούσματα-κορονοϊού-την-τελευταία-εβδομάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Άλμα 58,9% στα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία κατά 58,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ινστιτούτου Gimbe. Παράλληλα, οι εισαγωγές ασθενών στους νοσοκομειακούς θαλάμους αυξήθηκαν κατά 14,4% και στις μονάδες εντατικής θεραπείας κατά 12,6%.

Συνολικά, από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουνίου καταγράφηκαν 255.442 νέα κρούσματα Covid 19 και η αύξηση των περιστατικών αφορά όλες τις περιοχές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία εμβολιασμού, υπάρχουν ακόμη 6.850.000 πολίτες άνω των 5 ετών, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Οι εμβολιασμοί της τελευταίας εβδομάδας είναι κατά 8% λιγότεροι από την προηγούμενη.

Το ίδρυμα Gimbe τάσσεται κατά της κατάργησης της κατ΄οίκον απομόνωσης για τους θετικούς στον ιό, ενδεχόμενο στο οποίο είχε κάνει αναφορά ο Ιταλός υφυπουργός Yγείας Αντρέα Κόστα.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής BA.4 και ΒΑ.5 υπογραμμίζεται, τέλος, ότι οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία τις τελευταίες επτά ημέρες είναι 700 περισσότερες από την προηγούμενη εβδομάδα.

- ---

Related posts

Ηνωμένο Βασίλειο: Στο 9% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, υψηλό 40 ετών

timesadmin

Σημαντική αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην ΕΕ φέτος προβλέπει η ACEA

timesadmin

Thoma Bravo: Αποκτά την SailPoint Technologies έναντι 6,9 δισ. δολαρίων

timesadmin

Ισπανία: Προσλήψεις αστυνομικών στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης λόγω εκτίναξης του τουρισμού

timesadmin

Η Ουκρανία θα εισάγει 420.000 τόνους καυσίμων τον Μάιο

timesadmin

Γκεοργκίεβα σε Ζελένσκι: Το ΔΝΤ θα ανταποκριθεί στο αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

timesadmin