Ισχυρό-επενδυτικό-ενδιαφέρον-για-τα-δύο-οδικά-έργα-μέσω-ΣΔΙΤ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τα δύο οδικά έργα μέσω ΣΔΙΤ

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ των έργων “Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης µε Σ.∆.Ι.Τ.” και “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.”.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 υποβλήθηκαν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές τεσσάρων (4) υποψηφίων αναδόχων για το έργο “Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης µε Σ.∆.Ι.Τ.” και δύο (2) υποψηφίων αναδόχων για το έργο “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.”, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Το έργο “Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης µε Σ.∆.Ι.Τ.”, προβλέπει την κατασκευή έργων βελτίωσης και αναβάθμισης της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης. Η αναβάθμιση θα υλοποιηθεί μέσω της κατασκευής Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης εσωτερικής Περιφερειακής Οδού, σε συνδυασμό με την ανακατασκευή της υφιστάμενης οδού. 

Το έργο “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.” περιλαμβάνει την κατασκευή και αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος και Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους περίπου 50χλμ.

Η υλοποίηση των δύο οδικών έργων ΣΔΙΤ αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οφέλη όπως η βελτίωση της ασφάλειας και του επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών στις εν λόγω περιοχές,  η μείωση του κόστους μεταφορών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

 

Related posts

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η σωστή πληροφόρηση αποτελεί το κλειδί για ανταγωνιστικές κεφαλαιαγορές

timesadmin

Στο συνέδριο του Economist στη Νέα Υόρκη ο Χρ. Δήμας

timesadmin

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

timesadmin

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Μονόδρομος οι διεθνείς συνεργασίες για τα ταμεία διαχείρισης κρατικής περιουσίας

timesadmin

ΔΝΤ για Ελλάδα: Βλέπει ανάπτυξη 3,5% φέτος παρά τον πόλεμο

timesadmin

Στ. Πέτσας: Κινητοποιούμε όλα τα διαθέσιμα αναπτυξιακά προγράμματα προς όφελος της Αυτοδιοίκησης

timesadmin