Ισραήλ:-Ο-Γκάλαντ-αμφισβητεί-τα-μεταπολεμικά-σχέδια-του-Νετανιάχου-για-τη-Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Γκάλαντ αμφισβητεί τα μεταπολεμικά σχέδια του Νετανιάχου για τη Γάζα

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αμφισβητήθηκε δημοσίως σήμερα από τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, με αφορμή τα μεταπολεμικά σχέδιά του για τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας υπογράμμισε την αντίθεσή του σε έναν μακροπρόθεσμο στρατιωτικό έλεγχο του παλαιστινιακού θύλακα από το Ισραήλ. Ο Γκάλαντ είπε ότι, από την αρχή του πολέμου που πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είχε προσπαθήσει να προωθήσει ένα σχέδιο για την μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας από του Παλαιστίνιους. Ωστόσο οι προσπάθειές του “δεν βρήκαν ανταπόκριση” σε αρκετές συνεδριάσεις του πολεμικού συμβουλίου υπό τον Νετανιάχου, είπε ο Γκάλαντ – ο οποίος προέρχεται από το κόμμα Λικούντ του ισραηλινού πρωθυπουργού.

“Καλώ τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ότι το Ισραήλ δεν θα θέσει τη Γάζα υπό στρατιωτικό έλεγχο”, είπε ο Γκάλαντ. Θα πρέπει να υπάρξει εναλλακτική στην διακυβέρνηση από τη Χαμάς… Η αναποφασιστικότητα θα υπονομεύσει τα στρατιωτικά οφέλη”, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου απέφυγε να απαντήσει ευθέως στον Γκάλαντ και είπε ότι οποιαδήποτε συζήτηση επί μιας πρότασης για την μεταπολεμική διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας χωρίς τη Χαμάς, προϋποθέτει την εξάλειψη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος. Υπογράμμισε επίσης ότι η επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να επιδιωχθεί “χωρίς δικαιολογίες”.

Related posts

Χεζμπολάχ: Η σύγκρουση με το Ισραήλ θα σταματήσει μόνο αν τερματιστεί η επίθεση στη Γάζα

timesadmin

Ο Ζελένσκι στο Ισραήλ στις αρχές της εβδομάδας – “Ρήγματα” στην ουδετερότητα Τελ Αβίβ μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

timesadmin

Fitch: Υποβάθμισε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Κίνας

James Rollner

Η BoE θα μελετήσει πιο προσεκτικά την αυξανόμενη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

timesadmin

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία – Ιμάμογλου: “Νικήσαμε” το σύνθημα για την επανεκλογή του

wp-needuser

Πρωθυπουργός ιρακινού Κουρδιστάν: Το Ιράν επιτίθεται σε πολίτες, αβάσιμες οι κατηγορίες για “αρχηγείο” της Μοσάντ στην περιοχή

timesadmin