Ισραήλ-–-Γάζα:-“Αν-συμφωνήσει-η-Χαμάς-στο-σχέδιο,-τότε-το-Ισραήλ-θα-πει-ναι”
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Γάζα: “Αν συμφωνήσει η Χαμάς στο σχέδιο, τότε το Ισραήλ θα πει ναι”

Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε σήμερα ότι, αν η Χαμάς συμφωνήσει στο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Γάζα, οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το Ισραήλ θα αποδεχθεί επίσης την πρόταση για συμφωνία.

“Ήταν μία ισραηλινή πρόταση. Περιμένουμε ότι, αν συμφωνήσει η Χαμάς στην πρόταση – όπως διαβιβάσθηκε σε αυτούς, μία ισραηλινή πρόταση – τότε το Ισραήλ θα πει ναι”, δήλωσε ο Κίρμπι σε συνέντευξη στην εκπομπή This Week του ABC News.

Στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα δεχθεί η Χαμάς να συνεχίσει να κυβερνά την Γάζα σε οποιοδήποτε στάδιο κατά την διάρκεια της διαδικασίας τερματισμού του πολέμου και ότι εξετάζει εναλλακτικές.

“Καθώς διεξάγουμε τις σημαντικές στρατιωτικές μας επιχειρήσεις, το υπουργείο Άμυνας αξιολογεί παράλληλα μία εναλλακτική στην Χαμάς διακυβέρνηση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιόαβ Γκάλαντ.

“Δεν θα αποδεχθούμε την διακυβέρνηση της Χαμάς στην Γάζα σε οποιοδήποτε στάδιο οποιασδήποτε διαδικασίας για τον τερματισμό του πολέμου”.

Αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ ολοκλήρωσαν συνάντηση στο Κάιρο κατά την οποία η Αίγυπτος επανέλαβε την θέση της ότι το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί από την παλαιστινιακή πλευρά του συνοριακού περάσματος της Ράφα ώστε να επαναλειτουργήσει.

Related posts

ΕΕ – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας

timesadmin

ΗΠΑ: Εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα θα θαυμάσουν την ολική έκλειψη ηλίου

protothema.gr

Ανάλυση: Ο σκιώδης πόλεμος Ιράν – Ισραήλ τελείωσε – Τι θα ακολουθήσει;

wp-needuser

Σαλβίνι: Η σύρραξη στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει να μετατραπεί σε απόλυτη καταστροφή

timesadmin

Έκκληση του ΟΗΕ για τη σωτηρία 185 Ροχίνγκια σε σκάφος στον Ινδικό Ωκεανό

timesadmin

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του και επισκέφθηκε κέντρο κατά του καρκίνου

James Rollner