Ισπανία:-Υπό-δικαστική-έρευνα-και-ο-αδελφός-του-Σάντσεθ,-έπειτα-από-μήνυση-της-ακροδεξιάς-οργάνωσης-manos-limpias
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Υπό δικαστική έρευνα και ο αδελφός του Σάντσεθ, έπειτα από μήνυση της ακροδεξιάς οργάνωσης Manos limpias

Η ισπανική κυβέρνηση κατήγγειλε σήμερα την “παραπλανητική” μήνυση που κατέθεσε μια συλλογικότητα προσκείμενη στην ακροδεξιά, η οποία στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του αδελφού του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

Η οργάνωση Manos limpias (“Καθαρά χέρια”) ήταν εκείνη που προκάλεσε και τη δικαστική έρευνα σε βάρος της συζύγου του Σάντσεθ.

“Είναι και πάλι η Manos limpias. Για άλλη μια φορά, αντιμετωπίζουμε μια παραπλανητική μήνυση βασισμένη, και πάλι, σε αποσπάσματα διαδικτυακών ταμπλόιντ” είπε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η Πιλάρ Αλεγρία, επιβεβαιώνοντας έτσι στους δημοσιογράφους ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού είναι υπό διερεύνηση.

Το δικαστήριο της πόλης Μπανταχόθ, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι διενεργείται έρευνα σε βάρος του Σοσιαλιστή προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου της ομώνυμης περιφέρειας και σε βάρος δύο εργαζομένων στην υπηρεσία αυτή, χωρίς όμως να κατονομάσει τον αδελφό του Σάντσεθ, τον Νταβίντ. Οι τρεις ύποπτοι φέρονται να καταχράστηκαν πόρους, άσκησαν αθέμιτη επιρροή και διέπραξαν άλλα διοικητικά και φορολογικά αδικήματα.

Η Manos limpias κατηγορεί τον Νταβίντ Σάντσεθ, που είναι ο υπεύθυνος των παραστατικών τεχνών στο Συμβούλιο, ότι λαμβάνει μισθό χωρίς να εμφανίζεται, ως όφειλε, στον χώρο εργασίας του.

Η οργάνωση αυτή είχε μηνύσει και την Μπεγκόνια Γκόμεθ, τη σύζυγο του Πέδρο Σάντσεθ και δικαστήριο της Μαδρίτης διενεργεί έρευνα σε βάρος της για διαφθορά και άσκηση αθέμιτης επιρροής. Την περασμένη εβδομάδα, ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση ανακοίνωσε ότι η Μπεγκόνια Γκόμεθ κλήθηκε να καταθέσει στις 5 Ιουλίου.

Η Manos limpias παραδέχτηκε ότι η μήνυση βασίστηκε αποκλειστικά σε άρθρα του Τύπου.

- ---

Related posts

Κίνα: Τέσσερις αγνοούμενοι στην Σιντζιάνγκ έπειτα από ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις

James Rollner

Α. Μπέρμποκ: Αδικαιολόγητο το σχέδιο του στρατού του Ισραήλ να εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα

timesadmin

Η Πολωνία θα διαθέσει πάνω από 27 εκατ. ευρώ για αντιαεροπορικά καταφύγια και άλλα μέτρα ασφαλείας

protothema.gr

“Να αποσταλεί μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα”, είπε στους πιστούς ο πάπας Φραγκίσκος

timesadmin

Bath & Body Works: Αύξηση κερδών στο τρίμηνο, υποχώρησαν τα έσοδα

timesadmin

Ό. Σολτς: Ο Ναβάλνι πλήρωσε το θάρρος του με τη ζωή του

timesadmin