Ισπανία:-Αίρεται-η-υποχρέωση-χρήσης-μάσκας-σε-εσωτερικούς-χώρους-από-τις-20-Απριλίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από τις 20 Απριλίου

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις 20 Απριλίου θα καταργηθεί η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των νοσοκομείων.

“Θα παρουσιάσουμε, στο υπουργικό συμβούλιο της 19ης Απριλίου, ένα διάταγμα με το οποίο η μάσκα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους”, είπε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας. Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την επομένη, μετά τη δημοσίευσή της στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στα κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική.

Πολλές χώρες έχουν ήδη άρει το μέτρο αυτό όμως η ισπανική κυβέρνηση προτίμησε να περιμένει ώστε να περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών (10-17 Απριλίου), προτού να βάλει τέλος στη χρήση της μάσκας.

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είχε τερματιστεί από τις αρχές Φεβρουαρίου. Την περασμένη εβδομάδα καταργήθηκε και η υποχρεωτική καραντίνα για τα ελαφρά κρούσματα της Covid-19, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής που στοχεύει να αντιμετωπίζεται η ασθένεια ως ενδημική, όπως η γρίπη. Έχουν επίσης σταματήσει τα συστηματικά τεστ για όλα τα ύποπτα κρούσματα ή για τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εξαιρουμένων των ευπαθών ομάδων (άνω των 60 ετών, ανοσοκατεσταλμένοι, εγκυμονούσες), του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και των σοβαρών κρουσμάτων.

Η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, με το 92,5% των κατοίκων άνω των 12 ετών να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 102.747 θάνατοι από Covid-19.

- Α-

Related posts

Αξιωματούχοι της ΕΚΤ στηρίζουν το χρονοδιάγραμμα της Λαγκάρντ για την αύξηση των επιτοκίων

timesadmin

ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας

timesadmin

Ντμ. Πεσκόφ: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά μόνο αν απειληθεί η ύπαρξή της

timesadmin

IFJ: Σαράντα πέντε δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2021 σε όλον τον κόσμο

timesadmin

ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Άιοβα από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου

timesadmin

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE ζητά “μετριασμένη” προσέγγιση στα επιτόκια

timesadmin