Ιρλανδία:-Κυρίαρχη-η-μετάλλαξη-Όμικρον-μέσα-σε-ένα-μήνα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Κυρίαρχη η μετάλλαξη Όμικρον μέσα σε ένα μήνα

Το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.182 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με την ιρλανδική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, το δίκτυο RTÉ, το 83% των κρουσμάτων πλέον εκτιμάται πως οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον του ιού.

Το πρώτο κρούσμα της Όμικρον καταγράφηκε την 1η Δεκεμβρίου. Προτού συμπληρωθεί ένας μήνας, η πιο μολυσματική παραλλαγή αυτή έχει γίνει η κυρίαρχη.

Για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα που προκαλεί η Όμικρον, η κυβέρνηση επιταχύνει τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων. Όλες οι ηλικιακές ομάδες θα μπορούν να τις λάβουν από τη 10η Ιανουαρίου· παράλληλα, στα παιδιά 5-11 ετών προσφέρεται η πρώτη δόση, ανέφερε προχθές Πέμπτη το Δουβλίνο.

Επί του παρόντος αναμνηστικές δόσεις μπορούν να λάβουν όλοι οι πολίτες άνω των 40 ετών. Ως την Πέμπτη, είχαν χορηγηθεί 1,96 εκατ. ενισχυτικές δόσεις, που καλύπτουν σχεδόν το 40% του πληθυσμού.

Συνολικά, η Ιρλανδία έχει καταγράψει 5.890 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 691.557 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: Α-

Related posts

Ιταλία: Παρά τις απαγορεύσεις αντιεμβολιαστές και επικριτές του “πράσινου πάσο” διαδήλωσαν στο Μιλάνο

timesadmin

Ντε Γκίντος: Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ δεν είναι παροδικός

timesadmin

Ρωσία: “Είναι νωρίς να εκτιμηθεί αν θα τροποποιηθεί η συμφωνία του OPEC+ για την παραγωγή πετρελαίου”

timesadmin

Ο Τύπος στη Γαλλία καταδικάζει την ισόβια κάθειρξη του Οσμάν Καβαλά στην Τουρκία

timesadmin

T. Ερντογάν: “Μετατρέψτε τις αποταμιεύσεις σας σε τουρκικές λίρες”

timesadmin

Η πρέσβης της Ρωσίας στην Ινδονησία δηλώνει: Παρών ο Βλ. Πούτιν στη Σύνοδο της G20

timesadmin