Ιρανικά-drones-απογειώθηκαν-και-κατευθύνονται-στο-Ισραήλ-–-Στα-ύψη-το-θερμόμετρο
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανικά drones απογειώθηκαν και κατευθύνονται στο Ισραήλ – Στα ύψη το θερμόμετρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:43

Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει.  Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές όταν φτάσουν τα drones στο Ισραήλ, τα οποία θα χρειαστούν κάποιες ώρες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Την είδηση μετέδωσε και το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV, αναφέροντας ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ. Η πτήση τους θα διαρκέσει ώρες.

Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για  περίπου 50 με 70 drones.

Η Ιορδανία, που νωρίτερα σήμερα ενημέρωσε ότι κλείνει προσωρινά τον εναέριο χώρο της, δήλωσε ότι η αντιαεροπορική της άμυνα είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone ή αεροσκάφος τον παραβιάσει, σύμφωνα με δύο πηγές από τα σώματα ασφαλείας της χώρας που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση του Λευκού Οίκου, η επίθεση του Ιράν πιθανώς θα λάβει χώρα μετά από κάποιες ώρες. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα των εθνικών του συμβούλων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι Μπάιντεν επέστρεφε εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον, διακόπτοντας το σαββατοκύριακό του στο Ντελάγουερ, για να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή.

Όπως είχε γίνει γνωστό τις τελευταίες ώρες, βάσει εκτιμήσεων δυτικών μυστικών υπηρεσιών, το Ισραήλ προετοιμαζόταν για μια άμεση και άνευ προηγουμένου επίθεση από το Ιράν εναντίον κυβερνητικών στόχων που θα εκδηλωνόταν το αργότερο έως την Κυριακή.

Related posts

Paypal: Αύξηση 52% στα καθαρά κέρδη στο δ’ τρίμηνο

timesadmin

Κατάρ: “Δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρες” οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

timesadmin

Γάζα: Ανησυχία για την κατάληψη νοσοκομείου από τον στρατό του Ισραήλ

timesadmin

Απομάκρυνση αστέγων στο Παρίσι ενόψει Ολυμπιακών

timesadmin

Κατάρ: Ο θάνατος του υπαρχηγού της Χαμάς περιπλέκει τη διαπραγμάτευση με το Ισραήλ για τους ομήρους

timesadmin

Πάνω από το 4,9% το αμερικανικό δεκαετές ομόλογο πρώτη φορά από το 2007

timesadmin